I det fynske folks tjeneste

Lindø-værft kæmper for overlevelse

Sparekniven er løs på Lindø-værftet. Målet er, at der skal være balance på bundlinjen næste år, siger bestyrelseformand Lars-Erik Brenøe.

Sparekniven er løs på Lindø-værftet. Målet er, at der skal være balance på bundlinjen næste år, siger bestyrelseformand Lars-Erik Brenøe.

Hvis det ikke lykkes at få gennemført en netop vedtaget spareplan i fuldt omfang på Lindø-værftet, kan de knap 3000 ansatte på det A.P. Møller-Mærsk-ejede Lindø-værft angiveligt se frem til en ny fyringsrunde. Formanden for bestyrelsen, direktør Lars-Erik Brenøe, siger dog, at fyringer ikke er et led i spareplanen.

- Der er ikke umiddelbart afskedigelser med i spareplanen, siger Lars-Erik Brenøe til Ritzau. Han kan dog ikke udelukke fyringer.

- Men det forudsætter, at spareplanen gennemføres i sin helhed, som den er vedtaget, siger Lars-Erik Brenøe.

Lindø-værftets bestyrelse vedtog tirsdag ny stor spareplan, som skal sætte en stopper for en årrække med underskud i milliardklassen. Bestyrelsesformand Lars-Erik Brenøe kan ikke sætte tal på, hvor mange penge sparekniven skal høste.

Kan Lindø-værftet ikke få balance på bundlinjen, er der en risiko for, at det værftet må lukke. I 2007 tabte værftet knap 800 millioner kroner. Året før var tabet godt en milliard. Det fik dengang bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk Michael Pram-Rasmussen til at fastslå, at tabene skulle væk, hvis værftet skulle overleve.