I det fynske folks tjeneste

Lindø-værftet sikret til 2008

Beskæftigelsen på det tabsgivende Lindøværft er sikret til begyndelsen af 2008 og måske lidt længere. Værftet skal levere endnu otte gigantiske containerskibe til Mærsk Line.

Lindø skal levere otte skibe mere i størrelse med Emma Mærsk

- Det trængte Lindøværft har arbejde til begyndelsen af 2008, og muligvis en smule længere, sagde skibsreder Eivind Kolding fra A.P. Møller - Mærsk torsdag, da kæmpeskibet Emma Mærsk lagde til i Rotterdam. Det skriver shippingavisen Lloyds List i følge Ritzau.
 
Værftet skal nemlig levere i alt otte af de gigantiske containerskibe. Det første skal leveres i oktober i år, og det sidste skal være færdigbygget den 11. januar 2008.

Der har ved flere lejligheder været usikkerhed om fremtiden for værftet, der beskæftiger 2700 medarbejdere og lige så mange hos værftets underleverandører.

Ved det seneste halvårsregnskab fra koncernen stod det klart, at Lindø fortsat kører med underskud. Der var dog ikke noget nyt i regnskabet om værftets fremtid.

Lloyd's List har dog tidligere peget på, at Mærsk-toppen trods underskuddet vil holde fast i Lindø på grund af muligheden for
at bygge store containerskibe i hemmelighed.