I det fynske folks tjeneste

Lindø-værftet sikret til 2008

Lindø skal levere otte skibe mere i størrelse med Emma Mærsk

Beskæftigelsen på det tabsgivende Lindøværft er sikret til begyndelsen af 2008 og måske lidt længere. Værftet skal levere endnu otte gigantiske containerskibe til Mærsk Line.

- Det trængte Lindøværft har arbejde til begyndelsen af 2008, og muligvis en smule længere, sagde skibsreder Eivind Kolding fra A.P. Møller - Mærsk torsdag, da kæmpeskibet Emma Mærsk lagde til i Rotterdam. Det skriver shippingavisen Lloyds List i følge Ritzau.
 
Værftet skal nemlig levere i alt otte af de gigantiske containerskibe. Det første skal leveres i oktober i år, og det sidste skal være færdigbygget den 11. januar 2008.

Der har ved flere lejligheder været usikkerhed om fremtiden for værftet, der beskæftiger 2700 medarbejdere og lige så mange hos værftets underleverandører.

Ved det seneste halvårsregnskab fra koncernen stod det klart, at Lindø fortsat kører med underskud. Der var dog ikke noget nyt i regnskabet om værftets fremtid.

Lloyd's List har dog tidligere peget på, at Mærsk-toppen trods underskuddet vil holde fast i Lindø på grund af muligheden for
at bygge store containerskibe i hemmelighed.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.