Lindø stormer frem: Hundredevis af nye vindmøllejob

MHI Vestas Offshore Winds vindmølleproduktion på Lindø stormer frem. Virksomheden ansætter nye folk i bundter. Tirsdag besøgte statsministeren virksomheden på Lindø.

MHI Vestas Offshore Wind har siden marts 2017 har ansat 284 nye medarbejdere på deres produktionsanlæg på Lindø, i Nakskov og Esbjerg.

Baggrunden for den store vækst blev præsenteret for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og energi-, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt, da de tirsdag besøgte Lindø Industripark sammen med Kertemindes borgmester Hans Luunbjerg (V).

- Danmark står stærkt på globalt plan, når det gælder vedvarende energi. Jeg glæder mig til at møde de mange innovative mennesker, der hver dag arbejder hårdt for, at Danmark kan bibeholde sin globale førerposition, siger Lars Løkke Rasmussen (V) i en pressemeddelelse inden besøget.

I marts meddelte MHI Vestas Offshore Wind, at de skulle bruge 145 til 150 mand på Lindø, og siden har der været en strøm af nyansættelser - både af ufaglærte og faglærte.

MHI Vestas Offshore Winds store vækst i Danmark kommer efter et år med en stor efterspørgsel efter verdens største vindmølle V164.

- Vi er meget stolte over at være vært for den danske statsminister og andre fremtrædende gæster i dag på vores fabrik. De højtuddannede mænd og kvinder, der er ansat på vores produktionsfaciliteter i Danmark, er en stor del af Danmarks succes inden for offshore vind - en industri, der bliver mere og mere global, siger MHI Vestas administrerende direktør, Jens Tommerup i en pressemeddelelse fra MHI Vestas Offshore Wind.

MHI Vestas' historie

Oversigt

    Oversigt