I det fynske folks tjeneste

Lindøs videnscenter i tidsnød

Energi- og vindmøllebranchen har gjort sig klar til det store ryk ind på Lindø-arealerne og er klar til at etablere et unikt videnscenter, der skal gøre Danmark til en førende nation inden for vind- og bølgeenergi. Men regeringens tøven truer nu hele projektet.

En lang række centrale personer fra de store virksomheder inden for vindmøllebranchen og energisektoren bakker om Lindoe Offshore Renewables Center - i daglig tale kaldet LORC.

Ambitionen er at LORC skal rykke ind på Lindø-arealerne, når skibproduktionen stopper i 2011-12. Men endnu har LORC ikke fået grønt lys for det nødvendige tilskud fra den danske regering.

- Politikerne tænker meget på, at vi skal have etableret nogle arbejdspladser, men så kunne jeg godt tænke mig, at de var lidt mere aktive i dialogen, siger direktøren for Skycon, Jesper Øhlenschlæger til Fyens Stiftstidende.

Skycon vil etablere 3-500 arbejdspladser på Lindø. Men hvis ikke LORC snart får opbakning fra regeringen og penge fra den grønne fond, kan arbejdspladserne risikere at ryge til udlandet.

- Jeg er hele tiden bange for, at det ryger ud af den politiske dagsorden, for vi har travlt. Meget travlt, siger Jesper Øhlenschlæger til avisen.

I følge Skykon forsøger blandt andet den engelske regering at tiltrække de samme virksomheder som planlægger at etablere sig på Lindø.

- Jeg er bekymret over, at så mange lande har set, hvor værdifuld den her sektor er for økonomien, siger han.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.