Linedans i gågaden

Søndag er det Dansens Dag, men på gågaden i Odense var nogen, der ikke kunne vente til i morgen.

Linedansere fra Contry Connection fra Odense gav lørdag formiddag opvisning på gågaden i Odense for at gøre opmærksom på at det søndag er Dansens Dag.

Dansens Dag fejrer kunsten og kulturen omkring alle typer af dans. Der bliver sat spot på dansens universelle evne til at krydse politiske, kulturelle og etniske grænser.

Der er noget for enhver smag, når byens danseforeninger, danseinstitutter og professionelle dansere byder op til vilde trin på Dansens Dag: Streetdance, Folkedans i Den Fynske Landsby, Showdance på OUH, balletforestillinger, Zumba-event, dans på Odense Banegård og meget mere.

Dans i møblerne

I Ikea Odense kan du opleve noget helt utraditionelt på shoppingturen, når Ingrid Kristensen & Co, U-kompagniet og Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense laver spændende performance i hele varehuset - også i møblerne.

Du kan også selv danse med, når Odense Salsaforening laver begynderworkshop på pladsen foran Ikea, eller når Årets Dans skydes i gang.

Endelig kan du nyde danseopvisninger fra Hips Dance Studio, Allingham Dance Academy, Det Blå Rocktog og Baila el Tango rundt omkring i varehuset - og vær forberedt på overraskelser.

Performance-skattejagt

Er du mere til overraskelser i City, så tag på en lille gratis "perfomance-skattejagt" - måske efter en veloverstået søndagsbrunch på en af byens caféer.

Den finske danser Taneli Törmä tager dig med til ét af byens skjulte rum, hvor hans spektakulære dans vil udfolde sig akkompagneret af forskellige musikgenre.

Der vil være 3 vidt forskellige skattejagter i løbet af dagen - og du kan tage med på dem alle.

Mavedans på plejecentret

I år får nogle af byens seniorbeboere og deres pårørende også en helt særlig danseoplevelse.

Dansekompagniet Tafini vil optræde med et flot mavedansershow på Sanderum Plejecenter, og balletbørnene fra City Ballet leverer alletiders balletopvisning på Albanigade Plejecenter.

Det er håbet, at dansen her vil skabe en ramme om hyggeligt samvær for de ældre og deres pårørende.

Se programmet

Oversigt

    Oversigt