I det fynske folks tjeneste

Lisco Gloria skal slæbes til Lindø

Når sikkerheden tillader det, skal den udbrændte færge bugseres til værftet, så skaderne kan besigtiges. Det oplyser DFDS.

Når sikkerheden tillader det, skal den udbrændte færge bugseres til Odense, så skaderne kan besigtiges. Det oplyser DFDS.

Så snart det kan lade sig gøre, skal den udbrændte færge Lisco Gloria slæbes til Lindø. Det oplyser DFDS' informationschef Gert Jakobsen.

Hvornår det rent praktisk kan lade sig gøre at få bugseret skibet fra dets nuværende ankerplads syd for Langeland er uvist.

- Vi kan tidligst komme om bord torsdag med alle eksperterne fra rederiet, myndighederne og forsikringsselskabet. Det er slet, slet ikke sikkert endnu, siger Gert Jakobsen.

Den udbrændte færge skal efterses på Fredericia Værft, men i første omgang skal den lægges op, så skaderne kan besigtiges.

Et bjærgningsselskab ville tirsdag gøre et nyt forsøg på at få adgang til den udbrændte færges lavere dæk og sikre lukning af ventiler og olietanke. Men arbejdet blev hindret af, at temperaturen om bord fortsat er høj efter branden.

Tidligt tirsdag var der fortsat ikke tegn på, at færgens brændstoftanke har lækket olie, men situationen følges nøje af såvel de danske som de tyske myndigheder.

En tysk efterforsker fra vandbeskyttelsespolitiet i Kiel måtte imidlertid tirsdag opgive at komme om bord for at danne sig et billede af situationen, oplyser det tyske nyhedsbureau DPA.

Skibet brød i brand, mens det var i tysk farvand, men det er siden drevet ind i dansk område.

Lisco Gloria havde 236 passagerer og besætningsmedlemmer om bord. Tre måtte en tur på hospitalet til observation for røgforgiftning.

Ifølge Gert Jakobsen blev den sidste udskrevet fra hospitalet tirsdag.

Lisco Gloria er indregistreret i Litauen og ejes 100 af rederiet DFDS.