Svend Lings gav tryghed: Lises mor tog sit eget liv

Svend Lings hjalp Lise Hohwy Pedersens mor med at tage sit eget liv. Og det gav moderen tryghed i en process, hvor der ikke var andre, der kunne hjælpe.

- Det er noget skrammel, siger Lise Hohwy Pedersen til Svend Lings, efter at landsretten onsdag skærpede Svend Lings straf fra 40 dages betinget fængsel til 60 dage.

Hun er en af dem, der er glade for den vejledning, som Svend Lings har givet folk, der ønskede at begå selvmord. 

Onsdag var Svend Lings i landsretten, fordi han ankede dommen fra byretten. Det faldt ikke ud til hans side, da landsretten endte med at få en højere straf.

 

Overblik over sagen

 

Og det er Lise Hohwy Pedersen ked af.  

- Set ud fra et personligt synspunkt, er jeg rigtig ærgerlig og frustreret over dommen, siger Lise Hohwy Pedersen. 

 

Mor fik vejledning af Svend Lings

 

Lise Hohwy Pedersens mor fik vejledning af Svend Lings før hun i august 2018 tog sit eget liv. Det var Lise Hohwy Pedersen godt klar over, for det var noget familien havde diskuteret. 

 

 

Min mor var nået til et sted i sit liv, hvor hun ikke længere syntes, at der var noget ved hverdagen. Hun var enormt bange for, hvad den sidste tid ville bringe. Hun havde set min far blive syg og hjælpeløs, hvor han endte med at ligge fire måneder på hospital og plejehjem. Og det ville hun bare ikke, siger Lise Hohwy Pedersen og fortsætter;

- Det var noget min mor og far havde talt om i mange år. Også dengang det var fuldstændig teoretisk, at når den dag kom, at livet ikke var værd at leve længere, så ville de selv have lov at tage den beslutning.

 

Loven skal debatteres

 

Lise Hohwy Pedersens mor søgte på nettet, og fandt frem til Svend Lings. Han gav hende en detaljeret vejledning i løbet af juli og august 2018. Den hjælp er noget, som Lise Hovig Pedersen sætter pris på.

- Processen op til, var enormt ensom. Der var kun Svend Lings, som kunne hjælpe hende og give hende bare lidt tryghed, så hun kunne gøre det, hun ønskede, siger Lise Hohwy Pedersen. 

Den vejledning er et af de tre forhold, som landsretten onsdag dømte Svend Lings for. 

Den dom frustrerer Lise Hohwy Pedersen.

- Det gør, at Svend Lings ikke fremadrettet kan hjælpe mennesker, der har brug for det, og måske er i samme situation som min mor, siger Lise Hohwy Pedersen. 

Men loven har nu fastslået, at det giver fængselsstraf at vejlede om selvmord. I følge Lise Hohwy Pedersen, så er lovgivningen ikke korrekt.

- Det mener jeg jo i virkeligheden ikke, at den er. Jeg synes den lovgivning skal debateres, siger Lise Hohwy Pedersen.

 

Har du brug for hjælp?

 

Se hele indslaget med Lise Hovig Pedersen:  

 

Oversigt

    Oversigt