I det fynske folks tjeneste

Listetyv på spil i Odense

Listetyv på spil seks steder i Odense på kun to dage.

01:18

Listetyv på spil seks steder i Odense på kun to dage.

1 af 2

Fyns Politi har inden for de sidste to dage modtaget seks anmeldelser om indbrud i villaer i Næsby-området i den nordvestlige del af Odense.

Tyven har skaffet sig adgang til villaerne ved hjælp af underboring.

- Tyven borer typisk et lille hul i indgangsdøren, hvorefter et metalredskab stikkes ind og påvirker det indvendige greb på døren, oplyser Per A. Petersen fra indbrudsgruppen hos Fyns Politi.

Indbrud om natten

De seks indbrud er foregået i nattetimerne mens beboerne sov.

- Gerningsmanden har valgt to-planshuse, hvor gerningsmanden færdes rundt i underetagen og stjæler let tilgængelige effekter, såsom computere, mobiltelefoner, elektroniske spil, penge og smykker medens folk sover på 1.salen, oplyser Per A. Petersen fra indbrudsgruppen hos Fyns Politi.

Indbruddene er foregået i sidegaderne til Bogensevej i den ældre del af Næsby.

Inden for den sidste måned har der i øvrigt været tre underborings indbrud i Bellinge. Det skete 13. april 2010, og der har ligeledes været et underboringsindbrud i Middelfart 10. maj i en nyere villa.

- Underboringsindbrud er kendt som en fremgangsmåde, der benyttes af indbrudstyve fra Balkan-området, men i denne sagen kender vi ikke gerningsmandens identitet oplyser Per A. Petersen fra indbrudsgruppen hos Fyns Politi.

Ingen spor af gerningsmændene

Fyns Politi har ikke spor efter gerningsmændene, og politiet efterlyser derfor vidner til indbruddene.

Beboere opfordres til kontakte politiet, hvis de bemærker at mistænkelige personer færdes rundt i kvarteret.