Litauer dømt for at kvæle mand i kørestol i Bogense

Retten i Odense har tirsdag kendt en mand skyldig i drab, da han sidste år kvalte en 56-årig mand i kørestol.

Der var tale om forsætligt drab, da en 37-årig mand i maj sidste år strammede en snor så hårdt om en mands hals, at han døde.

Sådan lyder det i Retten i Odense tirsdag, hvor der er sagt kendelse om skyld i sagen.

Den dømte mand indrømmede i et grundlovsforhør i maj at have strammet et reb om den 56-årige, der sad i kørestol og være skyld i vold med døden til følge. Han har dog nægtet sig skyldig i drab.

Drabet skete på offerets adresse 21. maj sidste år i Bogense.

Ifølge kendelsen skete drabet sandsynligvis med omsnøring af to forskellige snore, der næppe blev anvendt samtidigt.

Den 37-årige kvalte manden bagfra med stor kraft i mere end to minutter, før han døde, slår retten fast.

Ved grundlovsforhøret kom det ifølge Fyens Stiftstidende frem, at litaueren efter drabet forklarede til politiet, at han strammede et reb om mandens hals, da han ville have ham til at besvime.

Det gjorde han, fordi manden angiveligt skulle have bedøvet den drabsdømte med medicin for at kunne udføre oralsex på ham. 

- Jeg hader homoseksuelle, skal den 37-årige mand ifølge Fyens Stiftstidende flere gange have sagt under en politiafhøring.

De to mænd havde ifølge den drabsdømte siddet og drukket om aftenen, og i løbet af aftenen eller natten havde den 56-årige puttet medicin i hans øl.

Først kunne litaueren ikke bevæge sig, og manden i kørestolen begyndte at åbne hans bukser for at røre ved hans lem, skal den dømte have forklaret.

Da han kunne bevæge sig igen, tog han et reb i sin taske og snoede det om mandens hals, lød hans forklaring.

Sagen bliver behandlet som en nævningesag, og senere tirsdag skal det besluttes, hvor høj en straf den dømte mand skal have for drabet. 

 

Oversigt

    Oversigt