Live fra middelalderkamp: Fynsk kriger skal kæmpe for Danmark

I middelalderen fandt drabelige turneringer sted ved Nyborg Slot. Nu skal en fynsk kriger deltage i samme slags kampe, når VM i middelalderkamp kommer til Danmark. Følg slaget direkte på tv og tv2fyn.dk fredag og lørdag.

Vi skruer tiden tusind år tilbage. Dengang hvor krige ikke var unormalt på dansk jord, hvor riddere dystede med hinanden til store turneringer, og hvor størstedelen af landets befolkning var bønder, der oplevede sult, sygdom og barske livsvilkår. 

Dengang kæmpede man i store turneringer og lege. Både for underholdningens skyld, når konger og stormænd beordrede de store turneringer, men også for at træne til de krige, man altid var nødt til at være forberedt på. 

Sådan sender vi:

 

I dag ligger det nok fjernt fra den almindelige dansker at træne med sværd, lanse og spyd, men underholdning - det har vi stadig brug for. Og i kristihimmelfartdagene vil man lige præcis kunne underholde sig med krig og turneringer, når VM i middelalderkamp kommer til Danmark. 

Kriger fra Fyn

VM i middelalderkamp er inspireret af de kampe, der fandt sted i middelalderen. I dag skal man ikke slå hinanden ihjel, men de deltagende krigere er klædt i tøj og rustninger, der ligner og fungerer som dem, ridderne brugte i middelalderen. Det samme gælder våbene. De er dog ikke lige så spidse. 

Blandt de danske krigere, der skal repræsentere Danmark, er blandt andre Anders Gormsen fra Bogense, som kæmper med sværd. Han skal i løbet af kristihimmelfartdagene deltage i de kampe, hvor man kæmper ti mod ti på én gang.

Selvom der i 2017 ikke er mange krigere som Anders Gormsen at finde på den fynske ø, så så det helt anderledes ud i middelalderen. Dengang var Nyborg i en periode Danmarks hovedstad, og flere konger har holdt til på Danmarks ældste kongeborg, Nyborg Slot, som stadig står og troner ud over byen. 

 

Når Anders Gormsen skal kæmpe for Danmark til VM i middelalderkamp, sker det på en plads ved Spøttrup Middelalderborg ved Skive. Her skal kampene afholdes, og boder, middelalderentusiaster, handlende og interesserede gæster kan se kampene og blive trukket ind i en verden, der hører fortiden til. 

I middelalderen fandt de samme kampe sted i Nyborg, hvor Skandinaviens eneste bevarede turneringsplads kan findes. Nu blot klædt ud som parkeringsplads. 

Oversigt

    Oversigt