Stor demonstration mod børnebesparelser

Mange hundrede demonstrerede mandag eftermiddag mod besparelser på børneområdet i Odense. Og mandag aften har Anker Boye indkaldt byrådets partier til forhandling om en genåbning af budgettet for 2016.

Demonstrationen på Flakhaven i Odense mandag eftermiddag mod bebudede besparelser på børneområdet samlede mange hundrede lærere, pædagoger og forældre.

- Hvis Odense vil være en attraktiv by, der vil tiltrække driftige borgere, så må man holde op med at spare på børnene, siger Rikke Meineche Schmidt, der er næstformand for forældrerådet ved Børnehuset Ønskeøen.

I sidste uge meldte Anker Boye ud, at han vil altså genåbne budgetforliget, hæve skatten og fjerne varslede besparelser på næsten 30 millioner kroner på børne- og ungeområdet.

Demonstrationen begyndte klokken 17, og talerækken talte både pædagoger, lærere og politikere.

Og mandag aften begynder så forhandlinger med byrådets partier om en genåbning ar budgettet.

- Det er meget positivt, at Anker Boye har lyttet til kritikken. Det er helt afgørende, at byrådet har modet til at investere i børnene og tænke mere langsigtet, end de gør i dag. Det vil betyde, at flere børn kan få den støtte, de har brug for, så de kan blive stærke samfundsborgere. Alt for mange står udenfor. Det skal styrkes gennem indsatser helt fra barnets tidligste år, siger Rikke Hunsdahl.

Se mere på TV2/Fyn klokken 19.30.

 

 

Oversigt

    Oversigt