Live-tv fra byrådsmøderne på Nordfyn

Når kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune 9. oktober træder sammen for at behandle budgettet, kan alle følge mødet via mobil eller computer.

Fremover bliver alle kommunalbestyrelsesmøder i Nordfyns Kommune optaget og sendt direkte ud på nettet via kommunens hjemmeside.

- Vores borgere kan følge debatten direkte på nettet og få beslutningen at vide i samme sekund, den er truffet. De kan også få sat ansigter på deres lokale politikere og høre dem udtale sig direkte i byrådssalen. Det er også en stor styrke, siger borgmester Morten Andersen.

Nordfyns Kommune er den anden af de fynske kommuner, der nu åbner op for at borgerne kan følge med i møderne uden at møde op på rådhuset. Odense har i flere år tilbudt livetransmissioner fra byrådsmøderne.

- Vi kommer til at se mere og mere, at vi udvikler kommunen sammen med borgerne, og at vores borgere spiller ind med deres idéer til, hvordan vi skaber fremtidens velfærdsløsninger. Også i det lys giver det rigtig god mening at øge tilgængeligheden til kommunalbestyrelsesmøderne via web-tv, siger Morten Andersen.

I følge borgmesteren bliver demokratiet mere åbent og levende, når flere får mulighed for at følge med i de politiske processer.

Byrådsmøderne kan følges direkte via computer eller en app til mobiltelefoner. Men borgerne kan også klikke ind efterfølgende på kommunens hjemmeside, og se kommunalbestyrelsesmøderne, når de har tid og lyst.

Udover Odense og Nordfyns Kommuner tilbyder også Region Syddanmark livetransmissioner fra regionsrådsmøderne.

Oversigt

    Oversigt