Livsfarlig gas stjålet fra tandlægeklinik

En trykflaske med medicinsk gas er blevet stjålet fra den kommunale tandplejeklinik i Broby. Politiet advarer mod den dødbringende gas.

Tyveriet af trykflasken blev opdaget tirsdag morgen, da personalet på klinikken skulle bruge gassen. Flasken har dog ikke været i brug siden 21. januar, så præcis hvornår tyveriet er sket, ved klinikken og politiet ikke med sikkerhed.

- Jeg skulle behandle en patient i dag, og så var der pludselig ikke noget lattergas. Vi opbevarer trykflaskerne uden for, og da jeg gik ud for at kigge, kunne jeg se, at de var stjålet, siger Jan Greisen, der er tandlægeklinikleder hos Den Kommunale Tandpleje, Broby

Trykflasken indeholder den medicinske gas dinitrogenoxid, som er én af gasserne i lattergas.

- Hvis man inhalerer gassen kan man blive kvalt, da gassen fortrænger ilten fra blodet. Der er sket dødsulykker med denne gas tidligere, siger Jan Greisen.

Det er sjældent, at trykflasker bliver stjålet fra klinikker, men der findes flere tilfælde i andre dele af landet.

- Tandlæger blander normalt gassen med andre luftarter til den ufarlige lattergas, men i koncentreret form er Dinitrogenoxid dødbringende. Derfor må vi på det kraftigste advare mod at bruge gassen, siger vagtchef Lars Thede ved Fyns Politi.

Gasflasken er knap halvanden meter høj og rummer 50 liter gas. Det meste af flasken er hvid, men de øverste 10 centimeter er mørkeblå.

Den blev opbevaret i et udvendigt metalskab, der var aflåst med en hængelås, som er blevet klippet over.

- Hvis nogen har kendskab til, hvor flasken er, så hører vi meget gerne om det, siger Lars Thede.

Henvendelser i sagen til Fyns Politi på telefon 114.

Oversigt

    Oversigt