I det fynske folks tjeneste

Livsfarlig tendens kommet til Fyn: - Lige pludselig faldt forhjulet af

I Odense røg forhjulet lige pludselig af, da en ung mand kom kørende. Politiet tror, at hjulet var blevet skruet løs af ukendte gerningsmænd.

Foto: Ole Holbech

En livsfarlig tendens, hvor hærværksmænd skruer hjulene løs på biler, er kommet til Fyn. Det meddeler vagtchef Anders Furbo fra Fyns Politi, der kan fortælle, at en bilist fik sig en slem overraskelse tirsdag eftermiddag.

- En ung mand kommer kørende ud ad Havnegade i Odense. Pludselig ryger venstre forhjul af, siger Anders Furbo til TV 2/FYN.

Selv om hjulet røg af, havde føreren af bilen ikke problemer med at bevare kontrollen, og han slap uskadt fra episoden.

Det kan ikke med sikkerhed afgøres, om der rent faktisk har været gerningsmænd på spil, men politiet oplever en stigende tendens i antallet af anmeldelser fra 2016 til 2017. Det har dog primært været i andre dele af landet.

- Vi har ikke så mange på Fyn. Det er nummer to, siger Anders Furbo, der fortæller om en episode fra weekenden, hvor en mand oplevede, at hjulboltene var løsnet. 

Læs også Disse to episoder er årsag til poststop i Vollsmose

Mediefokus eller mekanikerfejl

Vagtchefen hos Fyns Politi mener dog, at det er påfaldende, at der i løbet af de seneste uger har været flere lignende tilfælde, og han spekulerer i, om det skyldes et øget fokus i medierne, at den livsfarlige tendens spreder sig.

Det er dog begrænset, hvad politiet og bilisterne kan gøre for at sikre sig mod flere lignende episoder.

En ung mand kommer kørende ud ad Havnegade i Odense. Pludselig ryger venstre forhjul af.

Anders Furbo

- Der er selvfølgelig mulighed for at lave nogle tekniske undersøgelser, men har man en hjulnøgle, og står bilen et sted, hvor den ikke er synlig, er det svært, erkender Anders Furbo, der dog opfordrer fynboerne til at kontakte politiet, hvis de ser noget.

Hvis bilen kort forinden har været ved mekaniker, kan det naturligvis også skyldes en fejl derfra. Politiet undersøger derfor blandt andet bilens historik, når de modtager sådan nogle anmeldelser. 

Politiet opfordrer borgere, der ser personer skrue bolte løst på biler, til at ringe 114.