Livsfarlig vej - her dør mange

Den er bare én kilometer lang, men gennem de sidste syv år har fire mennesker mistet livet og mere end 20 er kommet tilskade i trafikulykker på Åsum, der kører langs Vollsmose i Odense.

Beboerne langs den livsfarlige vej har gennem flere år forsøgt at råbe politikerne op, for at få dem til at gøre vejen mere sikker.

- Vi havde jo et tragisk dødsfald lige før kommunalvalget, hvor der jo var en demonstration herfra og ind til rådhuset, og der var jo flere prominente lokale politikere der deltog, og jeg hørte dem allesammen sige, at det var for dårligt, og nu skulle der gøres noget ved det, men der er bare ikke sket noget, fortæller Ryan Ra Ranunkel Olesen, der er formand for Lærkeparkens Beboerforening.

Siden 2003 har fire mennesker mistet livet i voldsomme ulykker på grund af for høj fart. Senest mistede en 24-årige kvinde livet i november, da hun blev påkørt af en ung mand med over 100 km. i timen.

Ifølge Fyns Politi er det især en bestemt gruppe af unge mennesker, der bruger Åsumvej til at køre ræs på. Og politiet udfører jævnligt fartkontroller for at få fat på de livsfarlige bilister, men det er ikke altid uproblematisk.

- Der er sådan en særlig kultur herude, hvor de generelt ikke er særlig begejstret for at have os til at arbejde herude, men det skal vi altså, og det gør vi, siger Peder Pedersen, vicepolitiinspektør, Fyns Politi til TV 2/Fyn.

Hør hvad Odense Kommune vil gøre for at gøre vejen mere sikker i aften 19.30 på TV 2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt