LO-formand om reddede industrijobs: Jeg er simpelthen så glad

67 sydfynske industrijobs har i en længere periode hængt i en tynd tråd, efter vindmøllefabrikken SSP Technology kom i økonomisk uføre. I dag fik virksomheden nye ejere.

Vindmøllefabrikken SSP Technology i Kirkeby ved Stenstrup har i den seneste måneds tid været alvorligt truet af lukning. 

Men i dag, tirsdag, kom redningen.

Det stod klart sidst på formiddagen tirsdag efter direktør og medejer Flemming Sørensen fik afsluttet forhandlingerne med den tyske vindmølleproducent Nordex, der overtager SSP Technology.

Dermed bevares 67 industriarbejdspladser på Sydfyn, hvilken glæder den lokale LO-formand.

- Det er rigtig, rigtig vigtigt, siger Tonni Hansen, der er formand for LO Sydfyn.

- Vi har haft så mange industriarbejdspladser, der er lukket i det sydfynske, og nu kommer der sådan en god nyhed for en virksomhed, der virkelig har været truet i en måneds tid, siger Tonni Hansen. 

LO-formanden har svært ved at skjule sin begejstring over, at arbejdspladserne er reddet.

- Vi kan ikke rigtig få armene ned, lad mig sige det sådan.

Tonni Hansen understreger, at 67 arbejdspladser er mange på Sydfyn, og derfor har det stor betydning, at SSP Technology overlever. 

- Det har det, fordi virksomheden vil investere, og det kan muligvis kaste flere arbejdspladser af sig. Det giver også en optimisme i vores område, og at have den her form for industri, gør også at vi har en underindustri. Så i virkeligheden er det ikke kun 67 arbejdspladser, det er betydeligt flere, forklarer Tonni Hansen. 

Han mener derfor, at det tyske opkøb kan give forhåbninger om fornyet vækst i området, der tidligere har været ramt hårdt af virksomheder der lukkede og arbejdspladser der forsvandt.

- Det mener jeg helt givet, for man vil udvikle, hvilket giver noget gejst. Vi har også en tommelfingerregel om, at tre arbejdspladser i industrien giver en arbejdsplads uden for virksomheden. Så man kan sige, at der er mindst 20 arbejdspladser, der er afhængige af den her produktion. Og der er ingen grund til at tro, at de ikke vil investere i vores område. Det er bare så dejligt for os, siger Tonni Hansen. 

- Det er bare sådan en god nyhed. Jeg er simpelthen så glad, siger LO-formanden. 

For få dage siden, vidste firmaet SSP technology ikke om denne - verdens største - vinge blev den sidste, der blev produceret på Sydfyn.I dag fik de så den gode nyhed. Firmaet er købt og dermed reddet af en tysk vindmølle-virksomhed.En nyhed medarbejder havde ventet længe på.

 

Oversigt

    Oversigt