Løbefænomen på fynsk efterskole

En 16-årig efterskoleelev fra Fyn har overrasket alt og alle ved at løbe en 10 kilometer i fantomtid.

Anna Møller leverede i fredags en løbepræstation, der har vakt stor opsigt. Pigen, der ikke engang er løber, men basketballspiller, løb så hurtigt, at hun nu bliver betragtet som et historisk stort talent.

- Jeg har udelukkende beskæftiget mig med løb de sidste mange år, og jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har tænkt, hold da op, det er vildt det her, siger Mads Stryhn, der er løbsleder ved Lillebælt Halvmarathon.

3003 lober3

Den 16-årige Anna Møller går på Hjemly Idrætsefterskole og deltog fredag i Efterskole DM i Middelfart.

- Jeg kender alle de stærke løbere, og ved 3 kilometer, så jeg en førergruppe af drenge jeg kender. Lige bag dem lå en pige, jeg aldrig har hørt om. Ved 5,5 kilometer var hun oppe i gruppen sammen med drengene, og de sidste fire kilometer løb hun alene foran alle drengene, fortælller Mads Stryhn.

Anna Møller kom ind i tiden 35.11 og det er kun 20 sekunder fra den hidtidige rekord for 17-årige, der blev sat i 1977. Tiden er samtidig hurtigere end nogen kvinde har løbet Eventyrløbet på i mange år.

- Hun er et af det største talenter, jeg har set i mange år, det er der ingen tvivl om, siger Mads Stryhn.

3003 lober1

Den fænomenale tid bliver ikke mindre imponerende af, at hun løb de sidste fire kilometer helt alene, og faktisk foretrækker at spille basket frem for at løbe.

- Jeg løber normalt en gang om ugen, men det er da fedt, at kunne løbe så hurtigt, siger Anna Møller, der bor i Nordsjælland, når hun ikke går på den fynske efterskole.

Mads Stryhn har nu tippet den danske landstræner for løb om løbetalentet fra Hjemly Idrætsefterskole, men indtil videre vil Anna Møller satse på basket.

- Det er meget sjovt, at jeg løber et løb for sjov, og så bliver det til en så god tid. Men jeg vil fortsætte med at dyrke basket på højt plan og så bare løbe ved siden af, siger Anna Møller.

Oversigt

    Oversigt