Løber stoppede røver: en borgerpligt at gribe ind

Han er øm i nakken og har ondt i ryggen dagen efter, at han stoppede en mand, der var ved at gøre sig klar til at røve en bank.

Han havde netop været ude at løbe en tur, og var på vej mod Skårupvej, da han på den anden side af fortorvet så en mand, der var i gang med at tage en elefanthue over hovedet.

- Jeg tror bare, at jeg handlede per refleks. Jeg råbte ham an, og da han begyndte at løbe, løb jeg efter ham, fortæller den 35-årige mand, der ikke ønsker sit navn frem.

Manden indhentede den formodede røver og kom i slagsmål med ham. Da han råbte på hjælp steg en mand ud af en bil, men i stedet for hjælp fik han et spark i ryggen og i baghovedet.

- Jeg mistede bevidstheden i nogle få sekunder, og bagefter så jeg de to mænd flygte i en bordeauxrød Golf. Men de havde glemt deres pistol som jeg sparkede ind i sneen, så ingen børn skulle finde den, siger manden.

Hurtigt skyndte han sig at løbe mod Svendborg Sparekasse, hvor han slog alarm til politiet, og 30 minutter efter var en storstilet eftersøgning i gang.

- Jeg har dyrket kampsport siden jeg var otte år, så det var den forkerte mand de løb ind i, siger han og fortsætter:

-Jeg har ondt i ryggen og er øm i nakken efter sparkene, men jeg fortryder overhovedet ikke. Jeg synes, at det er en borgerpligt at gribe ind, hvis man kan forhindre en forbrydelse. Det mindste man kan gøre at råbe an, siger den 35-årige løber.

I øvrigt havde røverne ikke lavet deres research ordentligt. Svendborg Sparekasse i Skårup er nemlig en kontantløs bank helt uden penge.

Signalement

De to formodede røvere er stadig på fri fod og Fyns Politi efterlyser to mænd:

Den ene mand var 20-25 år, slank og ca 180 cm høj. Han var i ført en elefanthue, kort dynejakke og grå joggingbukser. Hans tøj lugtede af jordslået kælder, og det kan derfor være fundet i en container til formålet.

Den anden mand var 20-25 år og 180-185 cm høj. Han var en bodybuildertype med lyst kort hår, der var klippet kort i siderne og var længere på toppen af hovedet. Han var i ført en lys strikhættetrøje med sort for. Han bar cowboybukser og vinterstøvler.

Politiet mener, at de to mænd flygtede af Skaarupvej i retning mod Nyborg.

Henvendelser i sagen til politiet på 114.

Oversigt

    Oversigt