Lockout-ramte lærere vil gerne undervise

Sådan er budskabet fra Danmarks Lærerforening. Derfor vil alle de fynske lærere tage imod eleverne foran skolerne tirsdag morgen, når lock-outen er en realitet.

Tyve minutter før den normale mødetid vil alle Odenses lærere være at finde foran de arbejdspladser, som de altså ikke må komme på, før en aftale er faldet på plads.

LINK: Hvad er en lockout?

- Vi gør det for at vise, at vi gerne vil undervise. Det er Kommunernes landsforening, der forhindrer os i at passe vores arbejde, fortæller formand for Odense Lærerforening Anne-Mette Kæseler Jensen.

Bekymret for fremtidigt samarbejde

I Svendborg er lærerforeningen bange for, at lockouten ødelægger det gode samarbejde, de har haft med kommunen. Tonen i debatten er hård og kan gøre det svært at have en konstruktiv dialog bagefter, mener lærerforeningen.

VIDEO: Se mere om det sydfynske samarbejde

Lone Clemmensen Formand for Øhavets Lærerkreds, der dækker Svendborg, Langeland og Ærø, fortæller, at de længe har haft en rigtig god aftale med Svendborg Kommune. En aftale, der har gjort det muligt at få forsøget med heldagsskole i Svendborg til at lykkes.

Ekstraudsendelser på TV2/FYN

Du kan følge lockoutens første timer i tre ekstraudsendelser på TV2/FYN tirsdag morgen klokken 6.30, 7.30 og 8.30 - og naturligvis også i vores almindelige nyhedsudsendelser klokken 12.10, 17.10, 18.10, 19.30 og 22.20.

Oversigt

    Oversigt