Brand i lejlighed: Loddekolbe kan være synderen

En lejlighed på Jacob Hansens var fredag formiddag i brand. Det kan muligvis være en varm loddekolbe, der har startet branden.

En kraftig brand, der endte med at sprænge en rude på en lejlighed på Jacob Hansens Vej i Odense fredag formiddag, kan muligvis være forårsaget af en varm loddekolbe. 

Klokken 10.45 modtog alarmcentralen en melding om branden, og derfor rykkede politi og brandvæsen ud til stedet. 

- Da vi kommer derud, kan vi se, at der er ild i en lejlighed, og der er kraftig røgudvikling. Beboerne i de omkringliggende lejligheder var ude, da vi når frem til stedet, siger Thomas Bensten, der er vagtchef ved Fyns Politi. 

Vejen blev spærret i forbindelse med slukningsarbejdet. Ifølge vagtchefen var manden, der bor i lejligheden ikke hjemme, da branden skete, men politiet har fået kontakt til ham, og beboeren har muligvis selv kastet lys over, hvad der kan være årsag til branden. 

- Han har forklaret, at han har siddet i lejligheden og repareret noget elektronik med en loddekolbe. Da han forlader lejligheden, har han taget den ud af stikkontakten og lagt loddekolben fra sig, fortæller Thomas Bentsen. 

Ifølge politiets foreløbige undersøgelser stemmer beboerens forklaring overens med, hvad man kan observere i lejligheden.

- Det ser ud til, at branden er startet der, hvor den (loddekolben red.) har ligget, siger vagtchefen.

Hvad der mere specifikt er gået ild forsøger politiet nu at finde ud af ved nærmere undersøgelser. 

Oversigt

    Oversigt