Lodsejere: Vi har sagt nej, men kommunen arbejder videre

Nordfyns Kommune arbejder videre med planer om et vådområde ved Klinte Strand, selvom lodsejerne ikke frivilligt vil afhænde deres jord.

Frivillighed - det er ifølge Nordfyns Kommune kodeordet, når det handler om nye vådområder.

- Vi har bestemt ingen planer om at inddrage jord fra nogen, og det kommer heller ikke til at ske. De her projekter er baseret på frivillighed, lød det så sent som i fredags fra Miljø- og Teknikudvalgsformanden i Nordfyns Kommune, den konservative Franz Rohde. 

Det forstår man bare ikke de steder, hvor kommunen - uden at fortælle det til borgere og virksomheder - har udarbejdet skitser og beregninger.

Det er blandt andet sket ved Klinte Strand, hvor kommunen i al hemmelighed har skitseret et 170 hektar stort vådområde.

Kort over muligt nyt vådområde ved Klinte Strand.
Kort over muligt nyt vådområde ved Klinte Strand.

Lodsejere: Kommunen har ignoreret vores indsigelse

I maj måned endte skitsen i hænderne på de berørte lodsejere, som straks gjorde kommunen opmærksom på, at de ikke frivilligt ville afstå deres jord til de pågældende projekt.

Alligevel har kommunen i juni måned fremsendt projektforslaget til Naturstyrelsen.

- Kommunen har ignoreret vores henvendelse. De søger penge til at lave forundersøgelser for, selvom de udmærket godt ved, at det her aldrig bliver til noget ad frivillighedens vej. Hvis det er så frivilligt, som de hele tiden siger, at det er, så kan jeg ikke forstå, at de ikke har stoppet projektet allerede, lyder det fra svineavler Kim Jensen.

TV 2/Fyn ville i dag gerne have spurgt Miljø- og Teknikudvalget, hvorfor Nordfyns Kommune arbejder videre med et muligt vådområde ved Klinte Strand, når lodsejerne allerede har gjort kommunen opmærksom på, at de ikke frivilligt vil afhænde deres jord til projektet.

Udvalgsformand, Franz Rohde (Kons.) har imidlertid ikke haft mulighed for at medvirke i et interview - og næstformand, Lars Bjørnsbo (Venstre) har ikke ønsket at kommentere sagen.  

 

Vådområde planlagt i hemmelighed

 

Oversigt

    Oversigt