Løb en tur ved Odense Å, og saml penge ind til stressramte

Et nyt løbefællesskab på stierne omkring Odense Å skal sætte fokus på tabubelagte folkesygdomme som stress, angst og depression.

Omkring 700.000 danskere vil i løbet af et år have problemer med den mentale sundhed, og det kan være rigtig svært at tale om.

Et nyt løbefællesskab for blandt andre psykisk syge skal være med til at få folkesygdomme som stress, angst og depression ind i den offentlige debat. 

- Der er rigtig mange i Danmark og Odense, der har haft stress, angst og depression, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), der står bag initiativet.

- Motion er rigtig godt for det, så ved at komme ud og røre sig kan man være med til at få det bedre, hvis man har været ramt. Det kan også være, at der er nogle, der vil ud og gøre opmærksom på, at disse sygdomme findes og vil være med til at få dem aftabuiseret, forklarer borgmesteren. 

 

Samler penge ind

Gennem projektet samles der penge ind til tre lokale organisationer, som alle arbejder med stress, depression og angst: Headspace Odense, Sind Fyn og Bedre Psykiatri Fyn. Det sker gennem en app, hvor løberne kan samle penge ind til projektet blot ved at tænde app’en, når løbet starter.  

Der er snart kommunalvalg. Handler det her ikke om, at du vil gøre opmærksom på dig selv som person?

- Jeg regner bestemt med, at projektet også eksisterer efter kommunalvalget. Det handler om at gøre opmærksom på disse sygdomme, og det er også et initiativ, jeg har taget privat, forklarer Peter Rahbæk Juel.  

Den første løbetur i projektet Karmarunner Odense finder sted den 2. maj klokken 19 med start i Munkemose i Odense. Herefter er der løbeture hver tirsdag frem til efterårsferien, dog ikke i juli. Ruten er på fem kilometer og går ud forbi Skovsøen. 

Oversigt

    Oversigt