Løbet Eventyrløbet i 40 år: - Poul Erik Andersson lavede sjov med mig

Ole Høyer har været med i Eventyrløbet alle årene og husker især karismatisk løbsspeaker, der kommenterede utallige løberes sidste meter på ruten.

Torsdag skydes Eventyrløbet i gang for 40. gang, men allerede onsdag aften blev ruten testet af omkring 150 officials.

I den forbindelse fangede TV 2/FYN to jubilarer, der har været med i alle 40 år, inden de testede morgendagens rute gennem det vestlige Odense. 

- Jeg kan godt huske det første løb, og jeg kan også huske nogle af dem imellem - især et med Poul Erik Andersson. Han lavede sjov med mig, da jeg kom hen over målstregen, siger 77-årige Ole Høyer, der løber fem kilometer kristihimmelfartsdag.

Poul Erik Andersson speakede det fynske motionsløb 23 gange, inden han stoppede i 2005. Hans karakteristiske mikrofonstemme og friske bemærkninger hjalp mange løbere over målstregen.

Deltager også næste år

Selv om helbredet ikke er det samme, som da han løb sit første løb som 37-årig, satser Ole Høyer på at være deltager næste år også.

- Jeg kan godt se mig selv næste år, siger Ole Høyer, der dog ikke vil love noget.

Lone Krum regner også med, at hun fortsætter med at deltage i Fyns største firmafest. Da Eventyrløbet startede, kunne man kun løbe ti kilometer, men hun nøjes også med fem kilometer i jubilæumsudgaven.

- Hvis helbredet er til det, løber jeg igen til næste år, og jeg løber bare en femmer, siger Lone Krum, der håber på at nå i mål på under 38 minutter.

- Det er det gode ved Eventyrløbet. Man kan komme igennem, uanset om man kravler eller kører i rullestol. Jeg synes, det er eventyrligt, fortæller Ole Høyer.

21.000 løbere er tilmeldt Eventyrløbet, og der forventes omkring 10.000 tilskuere. 

Oversigt

    Oversigt