Løbsarrangør: Mange går rundt med en tristhed

Områdeansvarlig for Startområdet Vibeke Eriksen fortæller, at mange går rundt og er triste, fordi det formentlig er sidste gang, de kan løbe over Storebæltsbroen

Der er godt to timer til start, og regnen siler ned over startområdet i Nyborg. Løbere går rundt med regntøj på, mens de venter på at komme i gang.

- Det er jo lidt ærgerligt. Vi havde da håbet på, det var var tørvejr i dag. Det ville også være lidt sjovere for løberne, det kan godt gøre det lidt mere surt i dag, men det tager vi med oprejst pande, siger Vibeke Eriksen, der er ansvarlig for startområdet.

Hun mener ikke, at regnvejret vil skabe de helt store udfordringer, men hun opfordrer dog løberne til at være forsigtige.

- De skal passe lidt mere på sig selv og hinanden, fordi det kan selvfølgelig godt være lidt glat nogle steder, men asfalten på broen er ok at løbe på, selvom det regner, siger Vibeke Eriksen.

Folk er lidt triste

Det er formentlig sidste gang, at det afholdes broløb, efter transporminister Ole Birk Olesen (LA) bebudede, at det ikke er forsvarligt at afholde løbet, og det kan mærkes blandt menneskerne i startområdet.

- Mange går egentlig rundt med en tristhed, fordi, er det det sidste broløb, eller hvad er det? Mange glæder sig, og det gør vi også selv til at afvikle løbet i dag, men vi er da også lidt triste, når vi får dem sendt afsted, og så er det måske sidste gang, siger Vibeke Eriksen.

Vi håber

Flere politikere, blandt andet Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), kæmper for, at der fortssat skal være broløb, og blandt løbsafviklerne håber man på, at det måske kan være med til at ændre beslutningen om at stoppe for løb over Storebælt.

- Vi har da en forhåbning om, at de (politikerne, red.) kan hjælpe os på vej med at få et næste løb også.

Tror I på det?

- Vi håber. Sådan er det. Vi må se, hvad det bringer, siger Vibeke Eriksen.

Oversigt

    Oversigt