Løgismose trækker kyllinger tilbage fra køledisken

Der er fundet et for højt indhold af campylobacter-bakterier i kylling fra Løgismose i Nr. Broby.

Løgismose Mejeri og Fødevarer A/S tilbagekalder derfor hele kyllinger og udskæringer fra de berørte partier. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om kyllinger af mærket Princip Kylling og Løgismose Kylling, der har sidste anvendelsesdato 22. februar og blandt andet er solgt i Netto, Bilka og Føtex.

Derudover drejer det sig om Løgismose Kyllingelår og Kyllingebryst med sidste anvendelsesdato 23. februar, som er solgt i Netto.

- Det er desværre, hvad der sker en gang imellem. I modsætning til staldkyllinger går vores kyllinger ude i det fri, og de spiser nu engang det, der er i naturen. Det betyder også, at de spiser de insekter, som er skyld i, at campylobacterne ender i kyllingerne, siger Steen Olsen, der er driftsdirektør for Løgismose til Ritzau.

Hvis man stadig har kyllingekød fra ovennævnte parti, skal man kassere det eller aflevere det i butikken, hvor det er købt.

Campylobacter kan give diarre, kvalme, mavesmerter, opkast og feber, hvis ikke kødet gennemsteges, eller hvis det kommer i forbindelse med andre fødevarer.

Oversigt

    Oversigt