Løkke: Stort hvis Tour de France passerer Storebæltsbroen

Samme dag som transportministeren har nedlagt forbud mod nye motionsløb på Storebæltsbroen, kommer statsminister Lars Løkke Rasmussen med støtte til at Tour de France kan bruge broen over Storebælt.

Onsdag skal statsminister Lars Løkke Rasmussen(V) følge en Tour de France etape med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

Lars Løkke Rasmussen er en stor cykelfan. Han har cyklet fra Midtfyn til Paris i Team Rynkebys løb for Børnecancerfonden, som støtter kræftsyge børn. Løkke kørte i 2016 med i løbsdirektør Michel Prudhommes følgebil. Onsdag vil han bruge sit møde med den nyvalgte franske præsident for at slå et slag for, at Danmark kan blive vært for en Tour de France etape i 2019, 2020 eller 2021.

- Danmark er en stor cykelnation, og det vil give genlyd i verden, hvis Tourfeltet krydser Storebæltsbroen, kører gennem Odense og forbi Jellingstenen, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau. 

Udtalelsen kommer samme dag som regeringens transportminister har forbudt brugen af Storebæltsbroen til motionsløb. Hverken broløb eller cykelløbet Aarhus-København må fremover benytte Storebæltsbroen. Men transportministeren lægger op til at Tour de France som de eneste kan få dispensation til at bruge Storebæltsbroen.

- Der vil dog være mulighed for dispensation i helt særlige tilfælde som for eksempel etaper af Tour de France Grand Depart i Danmark, siger Ole Birk Olesen(LA).

Den særlige undtagelse for Tour de France falder ikke i god jord hos den tidligere cykelrytter Jens Veggerby, der er arrangør af cykelløbet Aarhus-København.

- Det er meget selvmodsigende at afsætte 100 millioner kroner til verdens største professionelle cykelløb og så samtidig lukke ned for et løb, der tilgodeser bredden, siger Jens Veggerby til DR.

I år afleverede Troels Lund Poulsen det danske bud til Tour de France ledelsen, da løbet gik i gang i den tyske storby Düsseldorf.

Onsdag møder Macron og Løkke rytterne på en klassisk Alpe-etape. Feltet kører fra La Mure til Serre Chevalier. Undervejs passerer de tre legendariske alpetoppe: Col de la Croix de Fer, Col du Telegraphe og Col Galibier.

Da den danske rytter Jakob Fuglsang måtte forlade årets Tour de France med brud på håndledet og albuen, sendte Løkke ham en hilsen via sociale medier.

 

Oversigt

    Oversigt