Baby trampet i hovedet: Ramt af løssluppen kvie på dyrskue

En kvie slap fredag formiddag løs på dyrskuet i Odense. Seks personer kom til skade i forbindelse med ulykken, heraf to piger under to år.

Artiklen er opdateret med de nyeste oplysninger i sagen.

Ulykken skete, da noget kvæg skulle føres fra stalden til fremvisning. Her sprang en kvie gennem indhegningen og ramte flere tilskuere - heriblandt to voksne og fire små børn.

En lille pige på otte måneder blev trådt i hovedet af kvien og blev kortvarigt slået bevidstløs. Pigen er ved bevidsthed igen, men blev alligevel straks kørt mod OUH i en ambulance. Yderligere er en pige på to år blevet trådt i brystet. 

- De er blevet kørt på skadestuen, og lægen sagde til mig lige inden, at det så tilforladeligt ud, men hun turde ikke tage nogen chancer. Derfor blev de hurtigt kørt på skadestuen for at blive tilset af en læge, forklarer indsatsleder Thomas Jasper.

Fyns Politi oplyser fredag eftermiddag, at den otte måneder gamle pige kommer sig uden mén. Den toårige pige har fået et mindre hul i den ene lunge, som skal hele af sig selv. 

To syvårige piger er ligeledes kørt på skadestuen med "mindre knubs". Den ene har brækket benet, og den anden har mindre skader i hovedet. 

En 50-årig kvinde har slået ryggen og hovedet efter at være skubbet omkuld af kvien, mens en 58-årig mand klager ligeledes over smerter i brystet efter fald.

Den løse kvie er indfanget igen, og politiet går nu i gang med tekniske undersøgelser på pladsen for at tjekke, om sikkerheden var i orden.

Indsatsleder Thomas Jasper mener ikke, at man bør være bange for at opholde sig på Den Fynske Dyrskue trods ulykken. 

- Jeg tror ikke, man skal være bange for at være her. Vi skal selvfølgelig undersøge, hvad der er sket dernede. Vi er i gang med at lave nogle tekniske undersøgelser af området for at kunne klarlægge, hvad der er sket, siger indsatslederen.  

Pårørende til de tilskadekomne er underrettet.

Fyns Politi oplyste i første omgang, at det var en tyr, der slap løs på dyrskuet, men det viste sig at være en kvie, altså en ko der endnu ikke har fået kalve.

 
Fotograf: Julie Eleanor Andersen

Oversigt

    Oversigt