Lokale helte redder liv

Hjerteforeningen uddeler priser til Årets Hjertereddere, der stammer fra Ringsted, Korsør og Odense.

Henrik Jørgen Behrendt, Ringsted, Nicki Møllgaard, Korsør og Claus Rasmussen, Odense fik sammen med 13 andre privatpersoner lørdag overrakt prisen som Årets Hjertereddere.

Det skete ved det stort anlagte show Charlies Hjertegalla, der blev sendt på TV2 Charlie.

Trekløveret fik Hjerteforeningens pris for at redde deres kollega Helle Holm Treus liv for et år siden.

Den skæbnesvangre dag hentede Nicki Møllgaard Helle Treu ved toget og kørte mod virksomheden Danish Crown i Ringsted.

I bilen falder Helle om med hjertestop, og Nicki kører de sidste få hundrede meter til Danish Crown, hvor han starter livreddende førstehjælp, indtil kollegaen Henrik Behrendt kommer til og overtager redningen.

Imens er der blevet ringet efter en ambulance. Kollegaen Claus Rasmussen kommer til, og mens han giver indblæsninger, giver Henrik hjertemassage.

Portneren på Danish Crown har i mellemtiden hentet virksomhedens hjertestarter, og den støder redderne med tre gange.

Efter det tredje stød får Helle puls. Kort efter ankommer ambulancen. Helle er i dag tilbage på arbejdet på fuld tid. Hun bor i Høje Taastrup.

For den heltemodige indsats modtog trekløveret den ærefulde pris, en Zoll hjertestarter og en check på i alt 10.000 kroner.

Prisen blev overrakt af den danske fodboldspiller Mathias Zanka Jørgensen. Han sagde ved overrækkelsen:

- Jeg er stolt og bevæget, fordi hjerteredderne alle har gjort en helt særlig forskel. Forskel for de mennesker, der fik livet igen. Forskel for deres familier, der fik deres kære tilbage. Det er en uvurderlig gave.

Gallashowet er en del af Hjerteforeningens kampagne Gør noget for hjertet, hvis mål blandt andet er at uddanne 100.000 danskere i livreddende førstehjælp.

- Danskerne ved ikke, hvad de skal stille op, hvis de konfronteres med en person, der har fået hjertestop. Tøven og manglende indgriben koster liv. Omkring 500 menneskeliv kunne reddes hvert år, hvis danskerne handlede resolut, siger Inge Vestbo, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Oversigt

    Oversigt