Lokale V-folk: Stop med at malke Storebælt

Fynske Venstre-folk skælder ud på Venstre-regeringen, som igen har brugt Storebæltsforbindelsen som malkeko.

For at skaffe penge til flere betjente og bekæmpelse af terror bliver tilbagebetalingstiden over Storebælt forlænget.

Venstres politiske ordfører i Odense Byråd Bo Libergren kalder det "tyveri" på sin Facebookprofil.

- Endnu engang skal bilisterne på Storebælt betale for komplet uvedkommende ting. Kan sådan et tyveri ikke meldes til politiet?

-Endnu engang skal bilisterne på Storebælt betale for komplet uvedkommende ting. Kan sådan et tyveri ikke meldes til politiet?, skriver Bo Libergren.

Borgmester Kenneth Muhs (V) fra Nyborg er også skuffet.

-Jeg glæder mig over politiforliget, men min holdning til at trække penge ud af broen uændret, siger Kenneth Muhs, som tidligere har kaldt det grotesk at bruge Storebælt som finansieringskilde andre steder.

Venstres fynske folketingspolitiker Erling Bonnesen medgiver, at der med politiforliget trækkes penge ud af Storebælt. Men tilføjer, at der ikke er tale om ”nye” penge.

-Vi havde jo i forvejen i forbindelse med regeringens finanslovsforslag varslet, at vi ville fjerne statens tilskud til jernbanen på Storebælt og dermed forlænge tilbagebetalingen af broen. Det eneste nye er sådan set, at vi nu sætter navn på, hvad de penge skal bruges til, siger Erling Bonnesen til TV 2/Fyn.

I valgkampen i forsommeren sagde mange fynske Venstre-folk, at det skulle være slut med at bruge broen som malkeko.

De blev bakket op af Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, som ikke var i stand til at se et scenarie, hvor der efter et valg ville blive trukket flere penge ud af Storebæltsbroen.

”Den situation vil ikke opstå”, sagde han til Fyens Stiftstidende.

 

Se hele interviewet med Erling Bonnesen

 

Oversigt

    Oversigt