I det fynske folks tjeneste

Lokallister stiller ikke op til kommunalvalg

Halvdelen af alle de lokale borgerlister, der i dag findes på Fyn stiller ikke op ved næste kommunalvalg.

-

Halvdelen af alle de lokale borgerlister, der i dag findes på Fyn stiller ikke op ved næste kommunalvalg.

I dag er 23 forskellige lokale lister repræsenteret i kommunalbestyrelserne rundt om på Fyn. Et rundspørge TV 2/FYN har lavet viser, at langt over halvdelen vil blive nedlagt, eller at man overvejer det lige nu. Så i flere af de ny storkommuner kan de lokale lister forsvinde.


Jytte Madsen overvejer Kløverlistens fremtid

I Bogense har Kløverlisten haft politisk succes siden den blev valgt ind for otte år siden. Her er listens Jytte Madsen formand for Børne- og Kulturudvalget i Bogense. Alligevel er hun i dag i tvivl om - hvorvidt Køverlisten skal forsætte, når Bogense lægges sammen Søndersø og Otterup - to kommuner, hvor der ikke er nogle borgerlister i kommunalbestyrelsen.

- Vi har stor lyst til at stille op, for vi brænder for politik. Men ved også, at det vil blive op ad bakke. For det bliver svært at finde medlemmer i Søndersø og Otterup, der har lyst til at være med i Kløverlisten, siger Jytte Madsen til TV 2/Fyn.

Kommunalforsker Ulrik Kjær fra SDU Odense vil nu ikke afskrive borgerlisterne endnu.

- Traditionelt foretrækker 10% af vælgerne de ikke-politiske lister, så det skulle undre mig, hvis ikke der er nogen der vil samle de vælgere op, siger Ulrik Kjær til TV 2/FYN.

Følgende lokallister har allerede besluttet ikke at genopstille: Ellinge-listen i Ullerslev, Tværpolitisk Borgerliste også i Ullerslev, Alternativ Liste i Marstal, Borgerlisten i Årslev, Alternativ Liste i Svendborg, Ny Borgerliste i Aarup og Lokallisten Sydlangeland i Sydlangeland Kommune.

Ide og Handling i Faaborg og Borgerlisten i Glamsbjerg nedlægger sig, men genopstår som en ny liste. 

 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.