Redaktionsleder: DF svækker de blå partiers chance

Sådan vurderede redaktionsleder hos DR Fyn blå bloks chance for at tage borgmesterkæden efter debatmødet i Svendborg.

Alle fremmødte partier var enige om fakta ved mandagens valgmøde på Svendborg Gymnasium. Men der var ikke meget enighed om politisk retning og konstituering, siger redaktionsleder Morten Rønnelund efter debatten:

- Jeg hæfter mig især ved slutningen, hvor der er spil om, hvordan konstitueringen skal være, siger Morten Rønnelund til TV 2/Fyn.

For her havde Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose ingen kommentarer til Jesper Christensens (G) udmelding om, at Dansk Folkeparti skulle have indgået en aftale med Socialdemokratiet, der betyder, at de vil pege på Bo Hansen som borgmester på valgnatten.

Og selvom der under debatten ikke kom en decideret afklaring, mener Morten Rønnelund, at det har betydning for blå blok i Svendborg.

- Det her skaber noget forvirring. Det kan også mobilisere nogle røde vælgere til at gøre rød blok endnu stærkere, så de ikke behøver Dansk Folkeparti. Så går der matematik i reaktionen på, hvad der måske er undervejs, og på den måde kan det godt have indflydelse, siger Morten Rønnelund.

Socialdemokratiet får debat-sejr

Ifølge Morten Rønnelund klarede de to borgmesterkandidater sig godt i feltet.

- Det lykkedes Bo Hansen at være klar på one liners og på det joviale. Så lykkedes det Lars Erik Hornemann at spille statsmandskortet i borgmesterstørrelse, også selvom det til tider bliver lidt kedeligt, men til gengæld også korrekt.

Alligevel vurderer Morten Rønnelund, at mandagens debatvinder må være Bo Hansen for sin joviale tone.

Se uddrag fra debatten, hvor Dorthe Ullemose (O) ikke har nogen kommentarer, her:

 

Se hele analysen her:

 

Oversigt

    Oversigt