Lokalredaktør efter debat: - Bekymret for byrådets fremtid

Selvom det var i februar, at byrådet i Assens Kommune med et snævert flertal besluttede, at skoler skal lukkes, så er der stadig splittelse i byrådet, og det bekymrer lokalredaktør.

Under mandagens valgdebat på Vestfyns Gymnasium og Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg var der både udbrud af vrede og skuffelse blandt de fremmødte kandidater. For selvom beslutningen om at lukke skoler i Assens Kommune er flere måneder gamle, er byrådskandidaterne ikke kommet over resultatet endnu.

quote Hvis man kigger fremad, så kan man godt blive bekymret for, hvordan de skal samarbejde

Nina Vibe Petersen, lokalredaktør, Assens, Fyens Stiftstidende

- Det overrasker mig, at skoledebatten stadig gør så ondt hos politikerne. Det var trods alt 22. februar, at beslutningen blev truffet, men når man hører debatten i dag, så føles det, som om det var i går. Sårene er på ingen måde lægt, og der kunne man virkelig føle, at der var noget på spil, siger Nina Vibe Petersen, lokalredaktør hos Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens.

Og den blivende splittelse i byrådet kan ifølge Nina Vibe Petersen få betydninger for fremtiden.

- Hvis man kigger fremad, så kan man godt blive bekymret for, hvordan de skal samarbejde.

- Socialdemokratiet får ikke et godt valg

Undervejs i debatten kom en mail frem, der viste, at Socialdemokratiet havde handlet med Enhedslisten omkring lukningen af overbygningen på Tommerup Skole.

Mailen er mellem den tidligere borgmester Finn Brunse (S) og Rico Boye Jensen, medlem af støtteforeningen for Tommerup Skole, og den afslører, at Socialdemokratiet ikke oprindeligt ville være med til at lukke overbygningen på Tommerup skole, men gik med til det. For det var et ønske og krav fra Enhedslisten.

Og den afsløring kan få betydning for Socialdemokratiets stemmer ved det kommende kommunalvalg.

- På den ene side, så er det bare politik. Du går ind i en forhandling. Så giver du noget, så tager du noget. Men der sidder en masse i Tommerup, som føler, at de er blevet gidsler i det spil. Deroppe tror jeg ikke, Socialdemokratiet får et godt valg, siger Nina Vibe Petersen.

Se hele analysen her:

 

Oversigt

    Oversigt