I det fynske folks tjeneste

Løkke til unge i Vollsmose: Stop jammeren

Statsministeren kræver respekt og selvrespekt fra unge i landets ghettoområder. I er ikke ofre, siger han.

Unge ballademagere i sociale boligbyggerier som Vollsmose i Odense, hvor Venstre i denne weekend holder landsmøde, får en kontant salut med fra statsministeren.

- Til jer unge vil jeg sige: I bliver ikke forfulgt. Hold op med at jamre og betragte jer selv som ofre. I er borgere på lige fod med os andre. Og som borgere i Danmark har i et ansvar for jeres liv, siger Lars Løkke Rasmussen i sin landsmødetale fra Odense Congress Center.

Ordene falder i sammenhæng med, at han omtaler regeringens ghettoplan og sine nylige besøg i nogle af de sociale boligbyggerier - herunder Tåstrupgård på Københavns vestegn, hvor statsministeren fortalte, at han så et skilt med ordene: "velkommen til Helvede".

En beskrivelse, som statsministeren afviser blankt. Han siger samtidig, at alle har gode muligheder i Danmark - uanset om man - med statsministerens ord - kommer fra "Virum, Vorbasse eller Vollsmose".

- Hav dog lidt selvrespekt. Og udvis dog lidt respekt for det land, som I og jeres forældre har valgt at være en del af. Så respekterer vi også jer.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.