Løkke til unge i Vollsmose: Stop jammeren

Statsministeren kræver respekt og selvrespekt fra unge i landets ghettoområder. I er ikke ofre, siger han.

Unge ballademagere i sociale boligbyggerier som Vollsmose i Odense, hvor Venstre i denne weekend holder landsmøde, får en kontant salut med fra statsministeren.

- Til jer unge vil jeg sige: I bliver ikke forfulgt. Hold op med at jamre og betragte jer selv som ofre. I er borgere på lige fod med os andre. Og som borgere i Danmark har i et ansvar for jeres liv, siger Lars Løkke Rasmussen i sin landsmødetale fra Odense Congress Center.

Ordene falder i sammenhæng med, at han omtaler regeringens ghettoplan og sine nylige besøg i nogle af de sociale boligbyggerier - herunder Tåstrupgård på Københavns vestegn, hvor statsministeren fortalte, at han så et skilt med ordene: "velkommen til Helvede".

En beskrivelse, som statsministeren afviser blankt. Han siger samtidig, at alle har gode muligheder i Danmark - uanset om man - med statsministerens ord - kommer fra "Virum, Vorbasse eller Vollsmose".

- Hav dog lidt selvrespekt. Og udvis dog lidt respekt for det land, som I og jeres forældre har valgt at være en del af. Så respekterer vi også jer.

Oversigt

    Oversigt