I det fynske folks tjeneste

Lolland døbt på Langeland

Fredag var der skiftedag på havnen i Spodsbjerg. Starten på en ny æra i dansk færgefart tog sin begyndelse, da havnens nye skønhed, M/F Lolland, blev døbt.

1 af 2

Transportministerens hustru, Bente Dam Kristensen, forestod den traditionsrige dåbsceremoni af den første af de to moderne dobbelt-enderfærger, der allerede efter påske skal besejle Langelandsbæltet.

Lolland ­du vil give plads under dine skørter

En stor skare af de lokale beboere var også mødt op for at opleve den traditionsrige dåbsceremoni, der traditionen tro sluttede af med skumsprøjt og champagne mod den nymalede skibsside.

- Det er en stor dag for ruten Spodsbjerg-Tårs, og med M/F Lolland går vi en en ny æra i møde. De to nye søsterskibe ­ M/F Lolland og M/F Langeland - afspejler en helt ny generation af færger med moderne udstyr - både teknisk, miljømæssigt og driftsmæssigt. Danske Færger og Sund & Bælt har ambitionerne om at være med til at præge væksten i regionen og udvikle trafikken mellem Øst- og Vestdanmark, sagde administrerende direktør i Færgen, John Steen-Mikkelsen ved dåben.

- Lolland, ­ du vil give plads under dine skørter til din besætning, til alle rejsende mellem Langeland og Lolland, til biler, busser og lastbiler. Jeg er sikker på, du vil behandle dem alle som dine børn, sagde den stolte gudmor, Bente Dam Kristensen, inden hun knuste champagnen mod skibssiden.