I det fynske folks tjeneste

Lønloft presser ishockeyklubberne

Økonomien på glatis i dansk ishockey

Der bliver ikke mange penge at købe spillere for i næste sæson, hvis man er en fattig ishockeyklub. Fire millioner kroner kan dårligt række til en hel trup.

Nogle spillere kan givetvis se frem til en lønnedgang næste sæson, hvis man spørger direktøren for de nykårede pokalmestre fra Odense Bulldogs, Jørgen Bay-Kastrup.

- Pengene skal jo findes et sted, og selv om det nok bliver sådan, at klubberne begynder at fokusere mere på ungdommen, så skal der stadig spares, siger han.

Han fortsætter:

- Heldigvis er det økonomiske billede det samme uden for vores grænser, og derfor kan man håbe på, at også udlændingene bliver billigere i næste sæson, siger Odense-direktøren.

Han er en blandt mange økonomiansvarlige i AL-Bank Ligaen, der kæmper med at få gjort de røde tal sorte.

Søndag vedtog ligaklubberne i fællesskab, at klubber med en negativ egenkapital fremover kun må bruge fire millioner kroner på lønudbetalinger til spillere.

Det betyder, at en sådan klub gennemsnitligt kan lønne 20 spillere med 200.000 kroner om året, og det er ikke meget, hvis man spørger spilleragent Bjarne Madsen.

- Fire millioner kroner er ikke meget til fire kæder. Det bliver svært at stille et slagkraftigt hold for de penge. Selv uden dyre udlændinge kan det knibe bare at sætte 20 danskere sammen, siger han.

- Med 45-46 kampe plus slutspil og pokalkampe fordelt over 8-9 måneder er der reelt tale om fuldtidsarbejde, også for mange af de danske spillere, og derfor vil de også have en løn, de kan leve af, siger Bjarne Madsen, der har masser af klienter i den danske liga.

Lønbudgetterne i ligaen ligger i denne sæson ifølge Bjarne Madsens skøn på mellem 6 og 11 millioner kroner.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.