I det fynske folks tjeneste

Løsladt i sag om sprængstof

01:06

En 51-årig mand, der onsdag blev anholdt efter fund af sprængstof i Vollsmose, blev torsdag middag løsladt.

1 af 2

En 51-årig mand, der onsdag blev anholdt efter fund af sprængstof i Vollsmose, blev torsdag middag løsladt. Han er nu ude af sagen.

Fyns Politi fandt onsdag sprængstof i et kælderrum i Birkeparken i Vollsmose og anholdt ved 13-tiden en 51-årig mand fra Kolding.

- Den 51-årige har været lejer af depotrummet, og derfor anholdt vi ham. Nu har vi afhørt ham og efterprøvet hans forklaringer, og han er nu ude af sagen, fortæller vicepolitiinspektør Albert Rasmussen fra Fyns Politi.

Af hensyn til efterforskningen kan Fyns Politi ikke oplyse mere i sagen på nuværende tidspunkt.

Mistænkelige papkasser

Det var en vicevært, der i forbindelse med oprydning i nogle depotrum i kælderen under højhuset i Birkeparken, der fandt nogle mistænkelige papkasser, og kontaktede politiet klokken 8.50 onsdag morgen.

Politiet undersøgte depotrummet, og fandt et par mistænkelige papkasser indeholdende diverse indpakninger i gennemsigtig plastic.

Politiet tilkaldte straks Hærens Ammunionsrydningstjeneste (EOD) og fremsendte fotos af indholdet i papkasserne.

EOD vurderede, at der var tale om sprængstof og særskilt indpakkede detonatorer, men at der ikke var eksplosionsfare. Nægter kendskab til sprængstoffet EOD kom derefter til stedet, og afhentede og sikrede 3,4 kg. sprængstof og detonatorerne.

Bombehunde gennemgik ejendommen, og der blev ikke fundet yderligere sprængstof, oplyser politiet.

Ved du noget? Så send os et tip