I det fynske folks tjeneste

Løsning på vej i Lindø-strid

Sagen begyndte under en prøvesejlads med Evelyn Mærsk.

Arbejdsleder flyttes til en anden afdeling, og maler kan vende tilbage på job på Lindø.

Det er "planlagte organisatoriske ændringer" på værftet, der skaber en foreløbig løsning i den månedslange sag om chikane, skriver Fyens Stiftstidende.

-Vi har fremrykket en organisationsændring, som vi allerede havde planlagt. Det har ikke noget med sagen at gøre, men det løser problemet, siger administrerende direktør Finn Buus Nielsen til avisen.

Sagen begyndte, da en kvindelig maler under en testsejlads i efteråret følte sig krænket af en mandlig leders opførsel. Hun anklagede ham for chikane og har siden da været sygemeldt. Arbejdslederen var til gengæld på arbejde igen et par dage efter episoden.

Malernes Fagforening, CO-Industri og Dansk Industri kunne ikke nå frem til en løsning på flere mælingsmøder, senest onsdag i denne uge.

- Vi er grundlæggende uenige, om der har være tale om en chikane eller ikke. Lindø fastholder, at der ikke er nogen sag, sagde Anne Mette Markussen, der er næstformand i Malernes fagforening Fyn, tidligere på ugen til TV 2/FYN.

Sage er dog ikke helt slut endnu. Sagen skal behandles ved en faglig voldgift. I føgle fælledstillidsmand på Lindøværftet Lars Hansen kan den gennemføres inden for få uger.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.