I det fynske folks tjeneste

Lov spænder ben for små fynske fødevareproducenter

Ny lov giver problemer for små fødevareproducenter, som nu kun må sælge deres varer lokalt. Producenterne er rasende, forbrugerministeren lover at se på loven.

Spegepølser og specialoste fra små jyske og fynske producenter kan i fremtiden blive et særsyn i butikkerne i København, skriver Dansk Handelsblad fredag.

Regler fra EU har nemlig dikteret, at varerne nu kun må sælges i producentens egen landsdel, medmindre en producent er godkendt til at sælge sine varer i hele EU. Den danske regering har delt Danmark op i tre regioner, Jylland, Fyn og Sjælland.

Så et mejeri på Fyn må altså nøjes med at sælge ost og mælk til fynboerne. Det er uacceptabelt, mener formand for Region Nordjylland, Orla Hav (S), som står i spidsen for et nordjysk vækstforum.

- Loven forhindrer os jo i at følge den vej, vi har fået anbefalet. Vi har lyttet til dem, der har forstand på, hvordan man som ny producent skal forædle sine produkter og opdyrke et nyt marked, siger Orla Hav til Dansk Handelsblad.

Forbrugerminister Carina Christensen (K) siger, at hun er villig til at kigge på loven igen for at se, om noget kan ændres.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.