I det fynske folks tjeneste

Loven er til grin

I to år boede Rune Søgaard i en kælderlejlighed i Svendborg, som ikke var godkendt til beboelse. På trods af, at lejemålet var ulovligt - fik han boligsikring af Svendborg Kommune.

02:09

Rune Søgaard fik i flere år boligsikring selvom han boede i en ulovlig lejlighed.

1 af 2

- Jeg er jo glad for, at jeg fik boligsikring. Men det er jo lidt til grin, at Svendborg Kommune ikke havde mere styr på deres papirer. At der ikke er nogen lejlighed, der er tilladt, fortæller Rune Søgaard.

Men selvom en kommune godt er klar over, at en lejlighed ikke er godkendt til beboelse, så kan de ikke nægte folk at have adresse det pågældende sted - og de kan heller ikke nægte at udbetale boligsikring til et ulovligt lejemål.

- Det eneste vi skal kigge på i forhold til boligstøttelovgivningen, det er om der er en bolig i den forstand, at der er et lejemål. Om det så er lovligt eller ikke lovligt, det kan boligstøtteloven ingenting gøre ved, fortæller Bjørn Pedersen, der er teamleder i Borgerservice, Svendborg Kommune.

Det, der er afgørende for, om man kan få boligsikring - er, at der skal være kloak og et selvstændigt køkken. Derfor ønsker Bjørn Pedersen også, at folkeregisterloven og boligstøtteloven bliver lavet om, så man ikke længere kan få adresse i en ulovlig bolig og dermed ikke længere kan få boligsikring.

Se meget mere om den sag i vores udsendelse kl. 19.30.

Boligstøtteloven