Luna skal fanges med ro og list

Forskningssælen Luna, der forsvandt fra Marinbiologisk Forskningscenter i Kerteminde i onsdags, er fundet ved kysten syd for byen. Nu skal der ro og list til at fange hende ind igen.

Forskningssælen Luna ligger i vandet ud for stranden, og hendes træner, havbiolog Kirstin Hansson, har haft kontakt til hende siden i går.

Havbiologerne håber, at kunne indfange Luna og få hende sikkert hjem igen.

- Luna er omgivet af nysgerrige strandgæster og journalister i både, og det gør hende utryg, siger biolog Magnus Wahlberg fra Syddansk Universitet.

Luna har brug for ro omkring sig og at der er fred, når hun og hendes velkendte træner, Kirstin Hansson, skal kommunikere sammen.

- Det er fantastisk, at så mange har hjulpet med at finde Luna, og det er takket være opmærksomme og hjælpsomme strandgæster, at vi fandt hende så hurtigt. Men nu beder vi om, at folk holder sig på afstand af hende og ikke tager hen til den strand, som hun opholder sig i nærheden af, siger han.

- Hvis vi får mere ro på stranden, kan vi få bedre kontakt med Luna, og så skal vi nok få hende hjem igen, siger Magnus Wahlberg.

Følg Luna her

Oversigt

    Oversigt