I det fynske folks tjeneste

Lundeborg i oprør over institution

Borgerne i den lille by Lundeborg ved Hesselager er i oprør. En lokal kvinde ønsker midt i byen at oprette en privat døgninstitution for fire utilpassede piger i alderen 13 til 18 år. Men det vil borgerne ikke have. Derfor har Gudme Kommune modtaget i alt 34 protestunderskrifter fra borgere, der ikke ønsker institutionen til byen.

-

Borgerne i den lille by Lundeborg ved Hesselager er i oprør.

En lokal kvinde ønsker midt i byen at oprette en privat døgninstitution for fire utilpassede piger i alderen 13 til 18 år. Men det vil borgerne ikke have. Derfor har Gudme Kommune modtaget i alt 34 protestunderskrifter fra borgere, der ikke ønsker institutionen til byen.

Teknisk Udvalg i Gudme Kommune skal inden længe beslutte, om idéen til opførelsen af institutionen kan godkendes. Vivian Poulsen, der står bag projektet, er dog ikke positiv, når så mange borgere er imod.
-  Man må jo følge folkeviljen, og det er der ikke noget at gøre ved. Selvfølgelig er jeg skuffet. Men vi kender jo de små samfund: Folk er bange for noget nyt, og det hele handler om frygt og uvidenhed, siger hun til TV 2/Fyn.

Vivian Poulsen, der vil lave stedet i samarbejde med sin mand, skabte idéen for at lave et sted for de unge piger, hvor de kunne lære at gebærde sig i samfundet.
- Pigerne har sociale problemer og skal derfor have styrket deres selvtillid. Institutionen ville kunne give dem et netværk og give dem noget familie og støtte, siger hun.

 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.