Lundsgaard klar til at lave ny liste

Det konservative byrådsmedlem i Svendborg, Jørgen Lundsgaard, er klar til at lave sin egen konservative liste til kommunalvalget om et år, hvis han ikke får lov at stille op for De Konservative.

I torsdags blev den konservtive stemmesluger i Svendborg byråd fyret som spidskandidat til det kommende kommunalvalg.

- Jeg har ikke fået nogen begrundelse. Kun en pressemeddelelse som er blevet læst op for mig. Der har ikke været nogen dialog. Det fik jeg besked på at der ikke var grundlag for, siger Jørgen Lundsgaard.

Tilsyneladende skyldes fyringen af Jørgen Lundsgaard som spidskandidat, at han er gået med i en protestforening, der vil bevare havnen som erhverv, modsat flertallet i byrådet, der har besluttet, den skal omdannes til boligområde.

- Vi har flere hæderkronede virksomheder på havnen, og det er god konservativ politik ikke bare at smide dem ud, lyder det fra byrådsmedlemmet, som ikke har i sinde at droppe byrådsarbejdet.

- Jeg er ikke ekskluderet, og der er et år til næste valg. Jeg håber at bestyrelsen besinder sig, eller at beslutningen bliver omgjort på en generalforsamling, siger Jørgen Lundsgaard.

Men heller ikke hvis beslutningen om at holde ham væk fra kandidatlisten står ved magt, vil han frivilligt opgive byrådsarbejdet.

- Jeg kan lave min egen alternative konservative liste. Jeg er 100 procent konservativ og hvis jeg ikke kan stille op for partiet laver jeg en konservativ liste 2, lyder det fra Jørgen Lundsgaard.

Oversigt

    Oversigt