Lunt sensommervejr afløser tåget optakt til weekenden

Særligt den vestlige del af landet ser ud til at få weekendvejr, der kan minde om sommer.

Selvom mange fredag er vågnet op til tæt tåge, så er der lagt op til en solrig og ganske lun weekend årstiden taget i betragtning.

Enkelte regndråber kan danskerne dog ikke se sig fri for, men alt i alt tyder prognoserne på, at sensommeren fortsætter et stykke tid endnu.

- Det bliver rigtig flot vejr. Her til morgen har vi ret meget tåge, men når solen står op, forsvinder tågen forholdsvis hurtigt, og det bliver en flot dag med solskin i store dele af landet og 17 til 22 grader, fortæller Henning Gisselø, vagthavende hos DMI.

Han spår også fint vejr i resten af weekenden. Det er dog primært den vestlige del af Danmark, der ser ud til at slippe for skyer og nedbør, mens der østpå ikke kommer helt så meget glimt til solen.

- Vestjylland kunne godt gå hen at få tre rigtig flotte dage, fortæller Henning Gisselø.

- Det fortsætter i øvrigt hen i næste uge, hvor det bliver pænt vejr i stort set hele landet. Sensommeren er absolut ikke forbi, konstaterer han.

Lørdag er der mulighed for temperaturer op til 22 grader, mens det søndag ser ud til at blive et par grader koldere.

Ligesom fredag morgen kan der desuden også dukke tåge op tidligt lørdag, og der er grund til at køre forsigtigt, hvis man bevæger sig ud på vejene omkring solopgang.

Ifølge Henning Gisselø er vi gået ind i en periode, hvor tåge kan blive et hyppigt indslag.

- Det er en kombination af fugtig luft, få skyer og ikke så meget vind, der giver tåge. De tre ingredienser får vi tit i løbet af efteråret og foråret, fortæller han.

Natten til lørdag er der mulighed for at se nordlys. Vil man opleve det, opfordrer Henning Gisselø til at søge væk fra byerne, hvor gadelamper og anden belysning gør det svært at opleve fænomenet.

Oversigt

    Oversigt