Lyd stopper ved kommunegrænsen

Larmen fra et planlagt motorsportscenter stopper - ifølge Odense Kommune - ved grænsen til Kerteminde. - Noget pjat mener borgere og politikere.

Protest- og aktionsgrupper mod Odense Kommune er skudt op flere steder i kommunens egen baghave.

Fælles for grupperne er, at de består af borgere, der føler sig tromlet af By- og Kulturforvaltningen i Odense - som flere af dem betegner som uærlig, arrogant og magtfuldkommen.

Men også udenfor kommunegrænsen vækker forvaltningens ageren vrede.

I Kerteminde Kommune føler flere borgere og politikere sig dårligt behandlet af naboerne i Odense i forbindelse med planerne om at opføre et nyt motorsportscenter i Kærby Mose.

De oplever, at Odense Kommune foreløbig har sat borgere og politikere i nabokommunen ud af spillet - med en omgang kreativ forvaltning.

I Marslev undrer Kristian Viekilde sig over, hvordan lyden fra det planlagte motorsportscenter, kan stoppe ved kommunegrænsen, som det er tegnet ind på kommuneplanen for Odense. 

- Man bliver nødt til at anerkende, at lyder udbreder sig i en cirkel og ikke stopper ved en å, siger han. 

Kristian Viekilde oplever, at Odense Kommune ikke lytter.

- Jeg synes, at det er provinsiel magtarrogance af værste skuffe, siger han. 

Og borgerne får opbakning fra politikerne i byrådet i Kerteminde. 

- Jeg havde da foretrukket, at man fra starten havde tonet rent flag og sagt, at hvis der bliver et motorsportsanlæg, så kommer der en form for støj i Kerteminde Kommune, siger borgmester i Kerteminde, Hans Luunbjerg (V).  

 

Og formanden for miljø- og teknikudvalget er forundret over Odense Kommune. 

- Hvis jeg skal sige det mildt, så synes jeg at Odense Kommune opfører sig noget klodset, siger Jesper Hempler, formand for miljø- og teknikudvalget (SF).

Oversigt

    Oversigt