I det fynske folks tjeneste

Lyngby nægter at hjælpe OB

DBU vil ikke forlænge Lyngbys superligalicens i næste sæson, fordi Lyngby Stadion ikke lever op til DBUs krav. Hvis DBU fastholder sin beslutning, betyder det, at OB er næsten sikre på at overleve i superligaen.

Der er ikke varme i banen og ikke nok tilskuerpladser på Lyngby Stadion. Derfor har DBU tirsdag meddelt at klubbens superligalicens er inddraget, og at klubben rykker ned uanset holdets placering i superligaen.

Hvis denne beslutning står ved magt, kan det betyde, at OB bliver i superligaen, selvom Lyngby skulle overhale fynboerne i tabellen. I øjeblikket skiller kun seks point de to klubber, og dermed er OB fortsat i nedrykningfare med fem runder igen. HB Køge ligger sidst i superligaen, men har 10 point op til OB og sandsynligheden for at denne klub når op, er ganske lille.

Men står det til Lyngby og byens borgmester falder licencen til Lyngbys superligahold på plads i løbet af juni. Kommunen vil nemlig bevilge både varme og flere tilskuerpladser på stadion, så Lyngby Stadion kan leve op til DBUs krav.

OB kan dog fortsat selv bestemme om de vil overleve i superligaen - uanset udfaldet af Lyngbys licens-sag, ved at vinde de næste par kampe i superligaen.

Ved du noget? Så send os et tip