Lyrikfestival i Odense

Fredag aften holdes der lyrikfestival på Teater 95 i Odense, hvor ord-entusiaster slår deres folder.

Festivalen OL 14 (Odense Lyrik) er Odense og Fyns største litterære begivenhed og finder nu sted for ottende gang 14-16. marts i Teater 95b.

Festivalen har til formål at give det fynske publikum mulighed for at møde en række danske digtere og det vægtes at give plads til både etablerede og nye navne.

Man kan bl.a. møde Naja Maria Aidt, (Nordisk råds litteraturpris i 2008) og Dorthe Nors, der som den første dansker for nylig har fået trykt novelle i det ekstremt prestigefyldte amerikanske tidsskrift The New Yorker og er blevet anbefalet af selveste Oprah.

Samt andre etablerede navne som Asger Schnack, Birgitte Krogsbøll og Odenses egen Viggo Madsen.

Man kan opleve lovende yngre digtere, som Asta Olivia Nordentoft, Julie Sten-Knudsen og Nikolaj Zeuthen, som i år alle har udgivet anmelderroste digtsamlinger. Og debutanter som Mette Norrie.

Asta Olivia Nordentoft er blevet sammenlignet med en ung Vita Andersen. De barske hverdagserfaringer formidles i smukke, hudløse og moderne digte og hun er en del af den såkaldte 'generation etik' der livligt debatteres om i medierne i netop dage.

Vi er også så heldige at Christina Hagens nye bog Boyfrind udkommer på festivalen. I den anledning har vi som en helt særlig bonus fået lov til at uddele et antal eksemplarer af bogen gratis blandt publikum. Christina Hagen er en af de mest eksperimenterede og politisk/kunstneriske navne i dansk digtekunst.

Lørdag eftermiddag afholdes Z-faktor, som er en lyrikkonkurrence for håbefulde digterspirer. Her kan kommende digtere prøve deres talent af på publikum og tre professionelle dommere, blandt andet digteren og kritikeren Knud Steffen Nielsen som vil kommentere fremførelsen og digtet. Førstepræmien er blandt andet en konsulentudtalelse på et selvvalgt manuskript.

Programmet for Odense Lyrikfestival

Oversigt

    Oversigt