I det fynske folks tjeneste

Måske ulovligt at grave videre i Holst-sagen

Flertallet i Regionsrådet, der vil have en ny undersøgelse af Carl Holst-sagen, er muligvis på vej ud i noget ulovligt.

Det kan være ulovligt, hvis fire partier i Regionsrådet gennemfører endnu en undersøgelse af sagen om tidligere regionsrådsformand Carl Holst, skriver Radio24syv.

Advokatfirmaet Kromann Reumert, politiet, Rigsadvokaten og Region Syddanmarks egne jurister har allerede undersøgt sagerne om Carl Holst.

Holger Gorm Petersen, regionsrådsmedlem for Nye Borgerlige, mener derfor, at Carl Holst-sagen allerede er undersøgt til bunds - og at det derfor er direkte ulovligt, hvis politikerne vedtager at bruge penge på endnu en undersøgelse.

Den antagelse bakkes op af adjunkt i offentlig ret Frederik Waage fra Syddansk Universitet:

- Hvis det er sådan, at Kromann Reumert og regionens egne jurister allerede har undersøgt de her sager, så forekommer det besynderligt, at det skal undersøges igen. Hvis det er et slag i luften eller for at markere noget politisk, så er det en ulovlig disposition, som politikerne i Region Syddanmark er ved at foretage, siger Frederik Waage til Radio24syv.

Ifølge Holger Gorm Petersen fra Nye Borgerlige er der ingen saglig grund til at betale store summer til endnu et advokatfirma, og derfor nærmer det sig politisk chikane af Carl Holst - finansieret af skatteyderne.

- Der er intet nyt i det, man nu vil have undersøgt. Man vil igen have undersøgt antallet af aviser, sprogundervisning og coaching til Carl Holst. Det er allerede undersøgt. Det her er en person-hetz. Der er nogen, der har noget i klemme, og det skal gå ud over Carl Holst. Det er usmageligt, og det er simpelthen misbrug af skattekroner. De her politikere beskylder Carl Holst for at have misbrugt midler, og nu vil de selv misbruge skattekroner. Det er ganske enkelt en ulovlig beslutning, som jeg ser det, siger Holger Gorm Petersen fra Nye Borgerlige i Region Syddanmark.

Socialdemokratiet, Konservative, SF og Dansk Folkeparti i Region Syddanmark er de partier, der vil stemme for en ny advokatundersøgelse. Men Poul-Erik Svendsen, socialdemokrat og næstformand i Regionsrådet i Region Syddanmark, erkender nu over for Radio24syv, at intet nyt skal undersøges.

- Det er rigtigt, at det er de samme forhold, der skal undersøges. Det har Holger Gorm Petersen sådan set ret i. Jeg har nu bedt regionens jurister vurdere den her kritik. Det er klart, at hvis der er noget ulovligt i den undersøgelse, vi er ved at sætte i gang, så trækker Socialdemokratiet støtten til den, siger Poul-Erik Svendsen til Radio24syv.

Forretningsudvalget i Region Syddanmark skal diskutere den nye advokatundersøgelse på et møde mandag.

Vælger politikerne alligevel at stemme for en ny advokatundersøgelse, så vil Nye Borgerlige og Holger Gorm Petersen indgive en klage til Ankestyrelsen, der har tilsyn med blandt andet regionerne.