Madglæde og fynske råvarer: SPIS! Odense er i gang

Hele ugen står i den gode mads tegn, når fødevarefestivalen SPIS! Odense begynder mandag. Alle er inviteret med til at udfordre smagsløgene.

Er du vild med mad? Løber dine tænder i vand ved tanken om knasende sprøde grøntsager og velstegte bøffer  - og tør du endda smage på noget, som du aldrig før har smagt?

Så er SPIS! Odense Food Festival noget for dig. Hele ugen igennem er der en omfangsrig buffet af arrangementer som kokkeskole, workshops, events, film, langbordsmiddage og meget mere. 

Gratis oplevelser

For anden gang inviterer SPIS! Odense alle madglade til fejring af det gode måltid. Festivalen sætter fokus på fynske råvarer og på de mange restauranter, som øen byder på.

Mange af dem er gratis, og det er SPIS! direktør, Tine Gudrun Petersen, glad for.

- Vi har fået flere gratis aktiviteter i år, og kvaliteten af dem er høj. Det glæder mig meget, for så er der flere, der får mulighed for at dumpe ind og få en oplevelse, som de ikke lige havde regnet med, siger Tine Gudrun Petersen.

Ostefan

Er du osteelsker af de helt store, så kan du komme til osteforedrag tirsdag ved osteekspert Rasmus Holmgård fra Ost & Ko. 

Han vil fortælle om ostetrends og -mode og tager temperaturen på den danske og europæiske ostekultur. Og selvfølgelig servere et udvalg af oste. Det hele foregår på restaurant Mmoks.

For at nævne bare nogle af de øvrige arrangementer under SPIS! Odense, så er der økologisk pastaskole ved Odense Fødevarefællesskab, der er kokkeskole hos Pasfall, vinfestival, madpakkeskole, brunsvigerkonkurrence og den afsluttende kokkekonkurrence, hvor Schiøtz-prisen uddeles.

SPIS! direktør Tine Gudrun Petersen mener, at Fyn er et helt særligt sted, når det gælder fødevarer.

- Vi har Europas største koncentration af bryggerier, Danmarks største koncentration af små og mellemstore fødevarevirksomheder, og i Odense er antallet af nye restauranter eksploderet. Derfor giver det mening at fejre alle de fynboere, der arbejder med fødevarer. Tænk, at vi i så lille et land kan lave så mange råvarer og skabe så meget fantastisk mad, siger Tine Gudrun Petersen.

Madmarked

Lørdag den16. september er der SPIS! Madmarked på Flakhaven, hvor gæsterne kan smage på økologisk juice, øko-cocktails, friskrøget fynsk rygeost og diverse kødspecialiteter.

For de modige serveres der også insektsnacks. Er man sikker på sine kundskaber ud i osteverdenen, kan man springe på quiz om danske oste i osteteltet.

I SPIS!-Madmarkedets workshoptelt kan man lære at lave sine egne forårsruller eller smage på grillede lækkerier. Der er også aktiviteter til de mindste, som kan slå sig ned ved bålet, hvor der gratis kan laves øko-snobrød og popkorn, eller de kan tage på smagsskattejagt. 

Spis ude

Hele ugen er der mulighed for at spise på en flok af Odenses gourmetrestauranter til nedsat pris. Blandt andet The Balcony, Druen & Bønnen og Aiko Sushi byder på kulinariske oplevelser baseret på især fynske råvarer.

Se Fyn Live i dag, mandag, klokken 17.30 fra åbningen af SPIS! Odense.

Oversigt

    Oversigt