I det fynske folks tjeneste

Madlavning: Vores kreativitet nærmer sig nulpunktet

Man står i sidste øjeblik og skal købe ind til aftensmad. Men hvad skal vi have at spise?

Foto: Camilla Rønde / Scanpix

Signe Ryge har være på gaden for spørge fynboer, hvad de sætter på menuen.

Rødvinssovs og nogle almindelige kartofler

- Jeg skal have de her bøffer, jeg lige har købt, og så noget rødvinssovs og nogle almindelige kartofler til. Det er dagens menu, fortæller Hanne Hansen fra Aarup.

Hun hører til den impulsive, der ikke bruger tid på at planlægge måltiderne for en hel uge ad gangen.

- Jeg finder ud af det på dagen. Jeg er ikke så god til at finde ud af det på længere sigt, siger Hanne Hansen.

Er du god til at variere, eller bliver det tit det samme?

- Jeg synes, at det er varieret. Nu har vi lige fået så meget med flæskesteg, så nu synes jeg, vi skulle prøve noget andet, siger Hanne Hansen.

Jeg skal have medister

- Jeg regner med, jeg skal have medister i dag. Normalt så plejer jeg at planlægge, hvad jeg skal have i løbet af ugen, siger Henriette Hansen, der bor i Harndrup.

Finder gerne på nye retter

- Det er tit noget, jeg finder ud af på dagen, alt efter hvor mange vi er hjemme, eller om vi ikke er hjemme, siger Britta Bang fra Faurskov.

Er det en god nok måde, eller bliver du irriteret over at skulle stå der og finde på?

- Det er ikke noget problem. Det tager vi, som det kommer. Jeg kan godt lide at finde på nye retter, men i hverdagen er det tit salat og kød, vi spiser, siger Britta Bang.

Vi har fryseren fyldt

- Vi planlægger lang tid frem i tiden. Vi har fryseren fyldt, så vi køber typisk kødvarer ind til to-tre uger ad gangen, fortæller Lars Klint fra Kerte.

Han er meget tilfreds med, at de har styr på madplanen gerne flere uger frem i tiden.

- Vi er jo pensionister, og du kan spare 25 procent - minimum - på den måde. Vi laver ikke nogen hovsa-indkøb, siger Lars Klint.

Er i gode til at variere det, I spiser?

- Vi er jo lidt gammeldags, så det er dansk mad, vi får. Gammeldags bondemad. Men vi varierer det inden for en 25-30 retter, siger Lars Klint.

Læs også Fynske favoritter: Hvad er din bedste hverdagsret?

Kålsalat og kylling i ananas

- Vi skal have kålsalat og kylling i ananas. Det er lidt en yndlingsret, siger Malene Lambertsen, der bor i Aarup med sin søster Nanna.

Er I gode til at planlægge?

- Nej, det er vi virkelig dårlige til. Når jeg tager ud at handle, så finder jeg ud af det. Vi prøver det der med madplan, men det går aldrig, siger Malene Lambertsen.

Er i gode til at variere retterne?

- Nej, det er faktisk meget det samme. Vi vil meget gerne være bedre til det, siger de to søstre samstemmende.