-
Pgm 4
THAIGRIS
Køb et par svinekoteletter, brun dem af på panden, læg dem i et fad og sæt dem i ovnen ca. 7
min. ved 200 grader. På den samme pande steges tynde skiver ananas, chili, cashewnødder samt
lidt kål, spidskål eller lign.i grove flager. Sving det rundt, tilsæt 2 dl fishsauce, samt
lidt friskhakket ingefær. Tag koteletterne ud og hæld blandingen over og sæt det i ovnen i 4
min. Så er du klar til at servere thai. Gør det friskere eller stærkere ved at tilsætte lime
saft og friskhakket grøn chili.
Pgm 5
OKSEKØD PÅ PIND OG INDISK
Kom noget flot hakket oksekød i en skål. Hak lidt abrikos meget fint og tilsæt det, samt
lidt kanel og spidskommen. Bland det hele sammen i skålen, tilsæt citronsaft, salt og peber.
Form kødet i små fede pølser, ca. 12 cm lange, sæt dem på et lille træspyd og kom dem i
ovnen ca. 6-7 min eller steg dem på en pande. Lav en god hurtig mango chutney til. Skræl en
mango og skær den i 8-10 stykker. Mangoen kommes i en gryde med 1 skefuld brun farin, en
hakket chili, et ½ hakket rødløg og 2 dl sød eddike. Lad det snurre ind til en mos, og
blend det lidt med en gaffel.
Pgm 6
DAMPET HVID FISK MED MUSLINGER
Køb en hvid fisk i filet, gerne med skind på. Det kan f.eks. være torsk, brosme, lange eller
kuller.
Kom nogle blåmuslinger i en gryde med lidt vand, peber og laurbær. Læg de hele fileter
ovenpå, tilsæt finthakket forårsløg, hjertesalat, lidt spinat og reven ingefær. Damp det
hele ca. 5-7min.
Når fisken er færdig plukkes den, og der hældes lidt sesamolie, samt Accacie-honning over,
og der krydres med salt og peber. Du kan servere pasta, brød og spinat til.
Pgm 7
?VEGI? TAPAS 1-2-3
1 Kikærter lægges i blød og koges i 20 min, køles af og blandes op i en del yoghurt, lidt
sesam og tandori (specialbutik) og smages til med citron, salt og peber).
2 Flæk en aubergine, bag den i ½time i ovnen. Kom auberginen i blenderen sammen med hakket
hvidløg, spidskommen og citron. Anrettes på et stk. ristet toast.
3 En rødbede snittes ganske tyndt, vendes med reven citron skrald og -saft samt høvlet
peberrod og olivenolie.
Pgm 8
FRIKADELLER DER GØR HVERDAGEN LIDT SJOVERE.
Her er det lige ud ad landevejen, brug din yndlingsopskrift på frikadeller.
Og her stopper det så, og eventyret starter. Nu tilsætter vi 2 knivspids wasabi (japansk
peberrod, kan købes i kvickly), samt lidt fint hakket porretop, et drys koriander(gerne
frisk ) samt en smule limeskal og saft af en lime. Så skal frikadellerne bare steges som man
plejer. En god salat til er fintsnittet hvidkål og granatæble med en dressing af soja og
wasabi. Så bliver ugens start en del sjovere.